Νότης Μηταράκης: Κατάργηση δομών και μαζικές απελάσεις σε απορριπτικά αιτήματα ασύλου

Μείωση των δομών σε όλη την επικράτεια και επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου με μαζικές απελάσει για όσους λαμβάνουν απορριπτικά αιτήματα με βάση το νέο αυστηροποιημένο Νομοθετικό πλαίσιο

«Η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου είναι το κλειδί για να μη δημιουργούμε νέες δομές, να μην αυξάνονται οι διαμένοντες και τελικά συμβάλλει και στο να μπει ένα φρένο στις ροές. Να ξέρουν ότι η χώρα μας πλέον δεν είναι ανοιχτή στη μετανάστευση για αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Και αυτή είναι μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης», αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε (25/04) στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και προανήγγειλε την κατάργηση δομών σε όλη τη χώρα ώστε να μειωθούν σε 38 – από 93 που λειτουργούν σήμερα-, με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και μαζικές απελάσεις για όσους λαμβάνουν απορριπτικά αιτήματα σε εφαρμογή των διατάξεων του αυστηροποιημένου νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο .

Έθεσε στόχο την εξέταση 100.000 αιτημάτων ασύλου μέσα στο 2020

Ο Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος», προανήγγειλε-  μετά το καλοκαίρι- τη διακοπή συμβάσεων για διαμονή λαθρομεταναστών ως ευάλωτων ομάδων σε ξενοδοχεία  ενώ επανέλαβε το προβληματικό σχέδιο για «κλειστές και ελεγχόμενες δομές».

Αναφορικά με τον κορωνοϊό, μεταξύ των λαθρομεταναστών διαβιούντων σε δομές της νησιωτικής χώρας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέφερε ότι δεν έχει καταγραφεί θετικό δείγμα στα ΚΥΤ της νησιωτικής επικράτειας, ενώ στις τρεις δομές στην ενδοχώρα στο Κρανίδι, τη Μαλακάσα και  τη Ριτσώνα, έχουν εντοπισθεί περίπου 200 θετικά δείγματα με ήπια συμπτώματα.