Νότια Αττική: Σπείρα Γεωργιανών “σήκωνε” κοσμήματα από σπίτια- Σύλληψη επ’ αυτοφώρω από τη ΔΙ.ΑΣ

Τουλάχιστον πέντε τα σπίτια είχε διαρρήξει τα μέλη της σπείρας των αλλοδαπών κακοποιών που δρούσε στα Νότια προάστια της Αττικής και αφαιρούσε κοσμήματα και τιμαλφή

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω (08/11) από ΔΙΑΣ, 29άχρονος Γεωργιανός ως μέλος σπείρας που ενεργούσαν από κοινού διαρρήξεις σε σπίτια στις περιοχές της Γλυφάδας και της Αργυρούπολης.  Κατά τη σωματική έρευνα των Αστυνομικών, στην κατοχή του κατασχέθηκε μία μαξιλαροθήκη, στην οποία είχε αποκρύψει τα κοσμήματα που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει από κοινού με το συνεργό του. Όπως διακριβώθηκε και μετά την καταγγελία ενοίκου μονοκατοικίας στην περιοχή της Γλυφάδας, από κοινού με συνεργό του, είχαν παραβιάσει το παράθυρο εισήλθαν παράνομα και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Σε έρευνα στην οικία του, κατασχέθηκαν κλοπιμαία κοσμήματα, ρολόγια, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και το ποσό των €600 ευρώ. Από την προανάκριση της Ασφαλείας Γλυφάδας, η σπείρα των Γεωργιανών, τουλάχιστον από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2020, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη.

Ο δράστης στο παρελθόν είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης για ληστείες και κλοπές, και με τη σε βάρος του ποινική δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.