Νόνη Δούνια: «Όταν κλήθηκα να αποφασίσω τους συνεργάτες μου, κατέληξα σε γυναίκα αστυνομικό με γνώμονα τις ικανότητές της»

Έχει για συνοδό της γυναίκα αστυνομικό και για τις μετακινήσεις τους μηχανή μεγάλου κυβισμού, αποκλίνοντας, από το μοτίβο των πολυτελών οχημάτων που έχουν επιλέξει στην πλειονότητά του οι «300» της Βουλής

Η συνοδεία πολιτικών και επισήμων είναι κατά ποσόστωση, ανδρική… υπηρεσιακή διάθεση. Ωστόσο η  Αστυφύλακας Γεωργία-Άννα Αντωνοπούλου αποτελεί τη συνοδό της Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ., Νόνης Δούνια, κι έχουν επιλέξει για τις μετακινήσεις τους, υπηρεσιακό δίκυκλο μεγάλου κυβισμού, αποκλίνοντας, από το μοτίβο των πολυτελών οχημάτων που έχουν επιλέξει στην πλειονότητά τους οι «300» της Βουλής.

«Πολλοί με ρωτούν γιατί επέλεξα για την ασφάλειά μου ως βουλευτής μια νέα γυναίκα αστυνομικό, η οποία, μάλιστα, χρησιμοποιεί μηχανή για τις μετακινήσεις μου. Το ερώτημα είναι: Γιατί όχι; Και γιατί εν έτει 2021 να εξακολουθεί να εκπλήσσει μια τέτοια επιλογή;», διερωτάται η Βουλευτής της ΝΔ  και εξηγεί, «Εμπιστεύομαι απόλυτα τις γυναίκες και πιστεύω ότι είναι ικανές για οτιδήποτε τους ανατεθεί. Και, φυσικά, τις θεωρώ ισότιμες με τους άνδρες. Οι γυναίκες έχουμε μεγάλη δυναμική και το αποδεικνύουμε καθημερινά με τους πολλαπλούς ρόλους που φέρουμε σε πέρας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό και πρέπει να μας δίνονται ίσες ευκαιρίες. Πρώτες από όλους, εμείς οι γυναίκες πρέπει να στηρίζουμε η μία την άλλη. Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ. Έτσι, όταν κλήθηκα να αποφασίσω για τους συνεργάτες μου, έκρινα τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα αποκλειστικά με βάση την αξία, τα προσόντα και την προσωπικότητά τους και όχι βάσει του φύλου ή της ηλικίας τους. Κατέληξα σε μια γυναίκα αστυνομικό κρίνοντάς τη με γνώμονα τις ικανότητές της και όχι τα στερεότυπα, που, δυστυχώς, ακόμα υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω μια δυναμική γυναίκα, άψογη επαγγελματία, να φροντίζει για την ασφάλειά μου», τονίζει κατηγορηματικά η Νόνη Δούνια, στη Σάσα Σταμάτη για το “Secret”-.

«Για μένα, τα επαγγέλματα δεν έχουν φύλο. Καθένας και καθεμιά μας μπορεί να ασχοληθεί με ό,τι θέλει. Αρκεί να αφοσιωθεί σε αυτό. Στην εποχή που ζούμε, δεν χωρά καμία έμφυλη διάκριση. Είναι καιρός να αφήσουμε στο παρελθόν κάθε παρωχημένη σκέψη και να ζήσουμε στο τώρα, στο σήμερα, που οι γυναίκες κάνουν τα πάντα με θαυμαστά αποτελέσματα. Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, στην οποία το να κυκλοφορεί μια βουλευτής με μηχανή είναι απίστευτα πρακτικό λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης, που, διαφορετικά, δεν θα της επέτρεπε να είναι στην ώρα της στη Βουλή. Ας δούμε τα πράγματα έξω από το κουτί. Αυτό κάνω εγώ και αυτό παροτρύνω και τους άλλους να πράξουν», καταλήγει η βουλευτής της Ν.Δ.