Νίκαια: Στο Γενικό Κρατικό έξι αλλοδαποί κρατούμενοι σε ΑΤ με ψώρα

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας μεταφέρθηκαν έξι αλλοδαποί με συμπτώματα ψώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά των αλλοδαπών-κατά δήλωσή τους- ανήλκοι, έγινε με Εισαγγελική παραγγελία. Στο Νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις καθώς πρόκειται για υπόδικους που τελούν υπό κράτηση, για την ασφάλεια των εργαζομένων και όσων συνοδέυουν ασθενείς. Όπως σημειώνεται, για την αποφυγή κινδύνου μετάδοσης της μολυσματικής νόσου, λαμβάνονται μέτρα τόσο στους θαλάμους που θα εξετασθούν όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

«Κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, προβήκαμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι (6) ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ  Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι  απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου.

Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του.»