ΝΕΣΠΑΑ: Προτάσεις για την παρουσία των Αστυνομικών στην Ειδομένη.

Παρά τις συνεχιζόμενες διεθνείς και διμερείς συναντήσεις, στην περιοχή της Ειδομένης, συνεχίζουν να διαδραματίζονται τραγικές καταστάσεις.
Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή συμβάλλοντας -στο μέτρο του εφικτού- στην διαχείριση του προβλήματος.

image

Η ΝΕΣΠΑΑ μελετώντας επισταμένα την όλη κατάσταση προβαίνει στις κατωτέρω διαπιστώσεις και προτάσεις που αφορούν την εκεί Αστυνομική παρουσία:
1. Oι ενισχυτικές δυνάμεις ταλαιπωρούνται με συνεχείς μετακινήσεις.
Πρόταση: να αποσπώνται και να μην μετακινούνται αυθημερόν, κατ΄εξαίρεση των διατάξεων περί χλμ αποστάσεων.
2. Σε θέματα υγιεινής, διαπιστώνεται να μη λαμβάνονται σοβαρά οι όποιοι κίνδυνοι.
Πρόταση: να υπάρξει μέριμνα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής για τους συναδέλφους.
3. Δεν υπάρχει διοικητική μέριμνα για το σύνολο των δυνάμεων.
Πρόταση: να υπάρξει Διοικητική μέριμνα για όλους τους συναδέλφους που διατίθενται για λήψη αστυνομικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή.
4. Έλλειψη υψηλόβαθμων αξιωματικών.
Πρόταση: να ενισχυθεί η Δ.Α.Κιλκίς με ανώτερους Αξιωματικούς.
5. Έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται στην Αστυνομία, ευθύνες που δεν τις αναλογούν.
Πρόταση: Δημιουργία συντονιστικού φορέων με συμμετοχή και Αξιωματικού της Δ.Α.Κιλκίς.
6. Κίνδυνοι ατυχημάτων στην σιδηροδρομική γραμμή.
Πρόταση: για την ασφάλεια όχι μόνο των προσφύγων – μεταναστών, αλλά και των συναδέλφων, να γίνει παρέμβαση στον ΟΣΕ για τροποποίηση δρομολογίων, ώστε να μην διεξάγονται τις νυχτερινές ώρες και να ληφθούν από πλευράς του ΟΣΕ πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.
– Για τις όποιες δαπάνες για την υλοποίηση των ανωτέρω προτάσεων, να γίνουν άμεσες ενέργειες για ενίσχυση από την Ε.Ε.
Επιπλέον, καλούμε το προεδρείο της ΕΑΚΜ να συγκαλέσει κοινό ΔΣ με την ΠΟΑΞΙΑ στην περιοχή του Κιλκίς. Άλλωστε πάγια θέση μας είναι να επανέλθει η παλαιότερη πρακτική σύγκλισης του ΔΣ ανά 2 μήνες εκτός Θεσ/νίκης.
ΥΓ: Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καλέσουμε και πάλι το προεδρείο να πάψει να λειτουργεί ως παράταξη “Δεσμός ευθύνης” και να λειτουργεί ουσιαστικά και όχι ψευδεπίγραφα ενωτικά. Περαιτέρω μονομερείς συναντήσεις όπως η πρόσφατη με τον κ.Αρχηγό ή ή όπως αυτή με τον Δήμαρχο Εύοσμου – Κορδελιού, για καπήλευση παρέμβασης μας που ήδη υλοποιείται δεν θα τύχουν ανοχής.


*ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ