Νέος σωφρονιστικός κώδικας: ..και ερωτική συνεύρεση κρατουμένων με συντρόφους τους.

Οι τροποιήσεις στο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος αναμένεται να εισαχθεί στο Νέο Νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, περιλλαμβάνει νεά δεδομένα για τους εγκλείστους, και επιτρέπει την.. ερωτική συνεύρεση κρατουμένων με συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, όπως επεσήμανε στη Βουλή, ανάλογο μέτρο εφαρμόζεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο στις Ελληνικές φυλακές, ο συνωστισμός κρατουμένων στο σύνολο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, καθιστά αδύνατη την εξεύρεση διαθέσιμων χώρων. Όπως διευκρινίζεται ωστόσο, το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί σε Σωφρονιστικά Καταστήματα, στα οποία υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι οι οποίοι μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα.

Στις Ελληνικές Φυλακές βρίσκονται έγκλειστοι περισσότεροι από 11.000κρατούμενοι με τη συνολική χωρητικότητα να μην ξεπερνά τα 9.800άτομα. Αναφορά υπήρξε απο τον αρμόδιο Υπουργό, και για το “βραχιολάκι”, ο οποίος γνωστοποίησε ότι προχωρά άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα με τη χρήση του από 250 υποδίκους και καταδίκους, μέχρι το τέλος του μήνα (Νοεμβρίου ’14). Το ημερήσιο κόστος θα αγγίζει τα 15 ευρώ, ποσό το οποίο θα καταβάλλεται από τον έγκλειστο, ο οποίος θα κάνει χρήση του μέτρου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport