Νέο Φάληρο: «Θα σας κάψουμε ζωντανούς»- Επεισοδιακή σύλληψη τεσσάρων Ρομά σε διάρρηξη οικίας

Καταδίωξη στο Νέο Φάληρο, με πληρώματα της Άμεσης Δράσης μετά από καταδίωξη να συλλαμβάνουν τους τέσσερις Ρομά διαρρήκτες οι οποίοι μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, απειλούσαν τους αστυνομικούς

«Θα σας κάψουμε ζωντανούς»! Προκλητικοί, αμετανόητοι και επιθετικοί οι τέσσερις Ρομά δράστες διάρρηξης σε διαμέρισμα στο Νέο Φάληρο, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, εξαπέλυαν απειλές κατά των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ Πειραιά οι οποίοι τους συνέλαβαν. Οι δύο από τους Ρομά είχαν ανέβει (28/10-21.30) σε διαμέρισμα επί της οδού Σπύρου Ζερβού στην περιοχή του Νέου Φαλήρου, ενώ συνεργός τους, περίμενε ως τσιλιαδόρος στο δρόμο και ο τέταρτος της συμμορίας, τους ανέμενε στο κόκκινο Daewoo όχημα διαφυγής. Η παρουσία τους έγινε αντιληπτή από τους περιοίκους και ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Στην παρουσία των πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης, ο Ρομά οδηγός του κόκκινου Daewoo σε αντίθετη με τη ροή της κυκλοφορίας κίνηση επί της Διονυσίου Σολωμού, με την όπισθεν επιχείρησε να διαφύγει . Μετά από καταδίωξη οι Αστυνομικοί εγκλώβισαν το όχημα διαφυγής και ακινητοποίησαν το συνεργό των τριών Ρομά, οδηγό του κόκκινου Daewoo.  Στην προσπάθεια του Ρομά να αποφύγει τη σύλληψη, διεμβόλισε το υπηρεσιακό όχημα και προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές καθώς και σε σταθμευμένο στο σημείο ιδιωτικό Ford Fiesta.

Παράλληλα πληρώματα της ΔΙΑΣ Πειραιά, διερχόμενα από τον παράδρομο της Λ. Κηφισού στο ύψος της οδού Καλλέργη εντόπισαν Ρομά η παρουσία του στο χώρο κρίθηκε ύποπτη καθώς εμφάνιζε κίνηση ως να επιτηρεί το χώρο. Τα δύο πληρώματα της ΔΙΑΣ Πειραιά,  προχώρησαν σε έλεγχο του Ρομά, ο οποίος δήλωσε, «Περιμένων κάτι φίλους!» Ωστόσο ήταν ιδιαιτέρως ανήσυχος και στις επίμονες ερωτήσεις, παραδέχθηκε ότι «φύλαγε τσίλιες και ότι δύο άλλα άτομα έχουν ανέβει στο μπαλκόνι σπιτιού για να κλέψουνε» υποδεικνύοντας το μπαλκόνι.

Οι δύο συνεργοί τους κρεμασμένοι από το μπαλκόνι παρακολουθούσαν τον αστυνομικό έλεγχο και οι Αστυνομικοί κάλεσαν τα Ρομά να κατεβούν, με οδηγίες τους κατεύθυναν να καταρριχηθούν με ασφάλεια και τους δέσμευσαν με χειροπέδες. Σε σωματική έρευνα στην  τσέπη του παντελονιού του ενός ξεκάλτσωτου Ρομά, οι Αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο γκρι κάλτσες, μέθοδο που ακολουθούν οι Ρομά διαρρήκτες, καλύπτοντας τα χέρια τους, προκειμένου να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι τέσσερις Ρομά οδηγήθηκαν στο ΑΤ Καμινιών. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους προέκυψε ότι και οι τέσσερις Ρομά, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις- κλοπές και διαρρήξεις- . Σε βάρος των Ρομά έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.