Νεμέα: Έβγαζαν selfie με τα εσώρουχα στο ναό του Δία

Έβγαζε… selfie μπροστά στο ναό του Νεμείου Διός με το εσώρουχο! Παρόμοιες ερωτικές απεικονίσεις τραβούσε και ο σύντροφός  της προκειμένου να τροφοδοτήσει το «οικογενειακό» άλμπουμ! Το παράξενο περιστατικό ασέβειας της αρχαιοελληνικής ιστορίας καταγράφηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής στη Νεμέα.
Το ζευγάρι των Ισπανών, 30 χρόνων ο άνδρας και 27 χρόνων η λυγερόκορμη πρωταγωνίστρια της καυτής φωτογράφησης, βρέθηκαν στο μουσείο και μπροστά από τον ναό του Νεμείου Διός. Ξαφνικά η γυναίκα πήρε άσεμνες πόζες μπροστά στον ναό, με τον σύντροφό της να την αποθανατίζει, ενώ διαπιστώθηκε ότι η 27χρονη βρισκόταν στον αρχαιολογικό χώρο φορώντας από… κάτω μόνο το εσώρουχό της. Το ζευγάρι συνελήφθη κατηγορούμενο για πρόκληση σκανδάλου σε ακόλαστη πράξη και δεν αποκλείεται και για προσβολή εθνικού συμβόλου.

Σημειώνεται ότι η αναστύλωση του αρχαίου ναού του Δία στην Αρχαία Νεμέα ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012.  Ο ναός οικοδομήθηκε γύρω στο 330 π.Χ. πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναϊκού κτίσματος και σμίγουν και οι τρεις αρχιτεκτονικοί ρυθμοί της ελληνικής αρχαιότητας.

_____________

* Παναγιώτης Σπυρόπουλος