Νεάπολη Λακωνίας: Ηρωικός πιλότος απέτρεψε την πτώση ελικοπτέρου, την τελευταία στιγμή

Ηρωικός πιλοτος ελικοπτέρου που συμμετείχε στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, στη Νεάπολη Λακωνίας, απέτρεψε πτώση, ανυψώνοντας το ενώ στροβιλιζόταν.. ΝΕΑΠΟΛΗ-17072015Στην περιοχή της Νεάπολης επιχειρούν πτητικά εναέρια, στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, σε συνδρομή των πεζοπόρων και επίγειων Πυροσβεστικών δυνάμεων. Σχεδόν ένα τέταρτο μετά τις έξι το απόγευμα (17/07-18.15) τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΙ, με το δημοσιογράφο Μιχάλη Τεζάρη και οπερατέρ τον Ηλία Μπασίσογλου, βρίσκονται στην περιοχή της Νεάπολης και καλύπτουν ειδησεογραφικά το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων και το καταστροφικό έργο της φωτιάς που μαίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες (17/07-03.45)
ΝΕΑΠΟΛΗΙ-17072015Ο πιλότος ελικοπτέρου που επιχειρεί σε συνδρομή της Πυροσβεστικής, στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, έμφορτο με νερό, κατεβαίνει χαμηλά, ώστε να προσεγγίσει την εστία φωτιάς και να πραγματοποιήσει ρίψη νερού, όταν ο έλικας του ελικοπτέρου προσκρούει στην κορυφή συστάδας δένδρων. Το ελικόπτερο στροβιλίζεται, και χάνει ύψος, με τον ηρωικό πιλότο, να επιτυγχάνει ταυτόχρονα να αδειάσει τον κάδο και να ανεβάσει το ελικόπτερο και πάλι σε θέση πτήσης.
Όσοι παρακολουθούσαν την κατάσβεση της φωτιάς από το εναέρια μέσα, κυριολεκτικά πάγωσαν όταν είδαν την καθοδική πορεία του ελικοπτέρου. Ο ηρωικός πιλότος, κατάφερε να αποφύγει την πτώση του ελικοπτέρου και να συνεχίσει να επιχειρεί στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς.