Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη “χούλιγκαν” για τη δολοφονική επίθεση στον Αστυνομικό της ΔΡΑΣΗ

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ενας από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Αστυνομικό της ΔΡΑΣΗ στα επεισόδια της πλατείας Αγίας Σμύρνης, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κακούργημα

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας βρίσκεται 22χρονος οπαδός ομάδας των νοτίων προαστίων, ο οποίος συνελήφθη καθώς μεταξύ άλλων χουλιγκανς επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον  Αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στην είσοδο της υπόγεια προς την Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήραστη από την περιοχή της Νέας Σμύρνης .

Τα στοιχεία του νεαρού χούλιγκαν ταυτοποιήθηκαν καθώς στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης στην ομάδα ΔΡΑΣΗ, συνάδελφοι του τραυματία εντόπισαν το πορτοφόλι του 22χρονου και το μετέφεραν στο τοπικό Τμήμα. Ο 22χρονος εμφανίστηκε λίγο αργότερα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, για να δηλώσει την “κλοπή” του πορτοφολιού του, ώστε στο ενδεχόμενο που είχε εντοπισθεί από την Αστυνομία, να απέφευγε την τον προσδιορισμό και τη σύλληψη ως εμπλεκόμενος στη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού. Κατά την εξέτασή του και από αντιπαραβολή υλικού από κάμερες ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στο σημείο της επίθεσης και συνελήφθη .Σε βάρος του σχημάτισαν ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Συνολικά προσήχθησαν 28άτομα για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, στη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα και καταστήματα της περιοχής. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν 16 άτομα – εκ των οποίων 7 είναι ανήλικοι και θα απολογηθούν σε Ανακριτή ανηλίκων- και παραπέμφθηκαν (10/03) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16συλληφθέντων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.