Νέα Σμύρνη, Λάρισας: Με 20 θετικά κρούσματα, οι Ρομά έστησαν γλέντι, το πρώτο βράδυ της καραντίνας (video)

Σε πρωινή εκπομπή ο πρόεδρος των Ρομά του συνοικισμού, απεύθυνε έκκληση στις Αρχές να εφαρμόσουν το νόμο με την στήριξή του στον καταυλισμό των απείθαρχων ομόφυλών του

Σε μία πόλη που τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, οι ανεξέλεγκτες συμπεριφορές Ρομά που επιμένουν να δηλώνουν απείθαρχοι ναι αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Πολιτείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αποτελούν υγειονομική βόμβα.

Οι κάτοικοι του συνοικισμού της Νέας Σμύρνης Λάρισας, από τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταγγείλει τηλεφωνικά στην Αστυνομία συμπεριφορές Ρομά, λαμβάνοντας η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως «δεν μπορεί να κάνει κάτι».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/04), ενώ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας, είχε επιβληθεί καραντίνα με Κυβερνητική απόφαση, προκάλεσε την άμεση επέμβαση των Αστυνομικών. Κάτοικος της περιοχής, αποφάσισε να μεταδώσει «ζωντανά» στα social media-  βίντεο δημοσίευσε το onlarissa.gr – τα όσα συνέβαιναν στον καταυλισμό , με τους Ρομά να έχουν στήσει γλέντι, αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Για την κατάσταση ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε πρόσφατη δήλωσή του, είχε αναφερθεί στους Ρομά και στον «ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης» ενώ είχε παραδεχθεί ότι «οι γάμοι δεν έχουν σταματήσει… και οι γάμοι των Ρομά σημαίνουν τρεις μέρες με γλέντια και νταούλια».