Νέα Σμύρνη, Λάρισα: Φωτιές και ένταση στον οικισμό από Ρομά- Αρνούνται να μεταφερθούν στην «Αρωγή»

Επεισόδια, ένταση, φωτιές και επιθέσεις στον οικισμό Νέα Σμύρνη στην Λάρισα κατά την επιχείρηση μεταφοράς των θετικών κρουσμάτων

Επεισοδιακή ήταν η εξέλιξη,στην επιχείρηση μεταφοράς  35 Ρομά θετικοί στη νόσο Covid-19 μεταξύ 637 δειγματοληψιών . Οι Ρομά αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο και να μεταφερθούν στην δομή που λειτουργεί από την «Αρωγή».

Επιτέθηκαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Λάρισας οργανωμένη ομάδα Ρομά

Λόγω της έντασης που επικράτησε τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ , αποχώρησαν από τον οικισμό,  ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκε Αστυνομική δύναμη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων από το γενικό πληθυσμό,  στην «Αρωγή».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες (15/05) , η Νέα Σμύρνη, Λάρισας, τέθηκε σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης. Προβλέπεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 06:00, απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ενώ οι πλανόδιοι μικροπωλητές θα βγαίνουν από την περιοχή μόνο με 2 διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται ανά 5 ημέρες.

Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε κοντά στα μεσάνυχτα, στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.