Νέα πρόκληση των Τούρκων: Επιχείρησαν να συλλάβουν ψαρά σε ελληνικά χωρικά ύδατα

Στα ανοιχτά των Οινουσσών επιστρατεύτηκε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού για να λήξει το επεισόδιο

image

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής η Τουρκία προκαλεί και πάλι στο Αιγαίο. Έλληνας ψαράς με βάρκα έπλεε σε ελληνικά ύδατα  (29/04-13.30) στις Οινούσσες, όταν  σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησαν από τον ψαρά να αποχωρήσει, με την προφαση οτι βρισκεται σε Τουρκικα χωρικά υδατα με τον ελληνα ψαρα να αρνείται να απομακρυνθεί. Προκλητικά οι Τούρκοι απείλησαν με σύλληψη τον Έλληνα ψαρά.

Mravo sta pedia tou polemikou naftikou kai tou K.Λ ΧΙΟΥ tous efxaristo pou spefsane kai mas voi8isan me to tourkiko…

Gepostet von Κώστας Δημίδης am Freitag, 29. April 2016

Ο Κώστας Δημιδης καπετάνιος του ψαραδικου, ανηρτησε το συγκεκριμενο βιντεο και αναφερει ” Μπράβο στα παιδια του Πολεμικού Ναυτικού και του Κεντρικού Λιμεναρχείου ΧΙΟΥ τους ευχαριστώ που σπεύσατε και μας βοήθησαν με το τουρκικό καταδιωκτικό που καθώς τραβάγαμε Νότια Οινουσσών στις 1.5νμ ήρθε και σταμάτησε μπροστά μας στα 2 μέτρα”.

Ανοιχτά των Οινουσσών έπλευσε η κανονιοφόρος «Κραταιός» και κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνήθηκε αρχικά την εντολή ωστόσο έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση (διήρκεσε μέχρι τις 16:00-29/04) αποτελούσαν και πάλι προς τα Τουρκικά χωριά ύδατα.