Νέα Πεντέλη: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 14άχρονο

Τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη ανηλίκου στην πλατεία της Νέας Πεντέλη.

(27/10) Μετά την απολογία της 27άχρονης οδηγού στον Εισαγγελέα άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη και την άφησε ελεύθερη.

Ο 14άχρονος μαζί με φίλους του αποβιβάστηκαν από λεωφορείο (26/10-22.50) στη 2η στάση της πλατεία Κύπρου, στη Νέα Πεντέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οδηγός ενός μικρού μπλε οχήματος – συμφωνα με μαρτυρίες γυναικα- με κατεύθυνση  από τα Μελίσσια προς τη Νέα Πεντέλη, πραγματοποίησε προσπέραση στο ακινητοποιημένο στη στάση λεωφορείο και παρέσυρε τον 14άχρονο, όταν επιχειρούσε να περάσει το δρόμο, και στη συνέχεια, ανέπτυξε ταχύτητα και αποχωρησε απο το σημείο.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγές του NantiaReport.gr, 27άχρονη γυναίκα εμφανίστηκε -λίγο πριν τα μεσάνυχτα-  στο Αστυνομικό Τμήμα, και δήλωσε η οδηγός του οχήματος στο τροχαίο με εγκατάλειψη, και έδωσε κατάθεση. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε η 27άχρονη υποβλήθηκε σε αιματοληψία, και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.
Ο 14άχρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, στο Νοσοκομείο “Παίδων- Αγλαΐα Κυριακού”. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο έφηβος έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθως κι εγκεφαλικές θλάσεις οι οποίες προς το παρόν δεν χρήζουν χειρουργικής παρέμβασης, ενω θα παραμείνει στη ΜΕΘ υπό παρακολούθηση, για τις επόμενες 48 ώρες .

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου, διενεργεί η Τροχαία Κηφισιάς.