Νέα Φλογητά, Χαλκιδική: Ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις από το νερό 16χρονος ενώ κολυμπούσε

Ο έφηβος κολυμπούσε σε οργανωμένη παραλία στα Νεα Φλογητά Χαλκιδικής οταν ο εξάδελφος του, τον διέκρινε μπρούμυτα αναίσθητο μέσα στο νερό

Ο έφηβος κολυμπούσε στην οργανωμένη παραλία στα Νεα Φλογητά Χαλκιδικής το μεσημέρι της Κυριακής (28/08) όταν ο εξάδερφός του, τον είδε μπρούμυτα στο νερό και θεώρησε ότι αστειευόταν. Όταν πλησίασε τον έφηβο, διαπίστωσε ότι δεν ανταποκρινόταν, τον γύρισε ανάσκελα  και είδε τον 16χρονο να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Λουόμενοι προσετρεξαν σε βοήθεια και επιχείρησαν να εφαρμόσουν ΚΑΡΠΑ για να επαναφέρουν τον έφηβο, ενώ έκαναν χρήση απινιδιστης, χωρίς ανταπόκριση. Στην παραλία υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη χωρις ωστόσο να έχει αντιληφθεί σε προγενέστερο χρόνο το συμβάν. Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διασώστες παρέλαβαν τον 16χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Ιωαννίδη, προεδρο της κοινότητας, «ήρθαν παρέα από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο για μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο. Ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα έπαθε μάλλον ανακοπή, όμως ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες για το πως έγινε. Αμέσως τον έβγαλαν έξω, υπήρχε και ναυαγοσώστης στην περιοχή καί άρχισαν να κάνουν μαλάξεις. Έκαναν κάρπα, έκαναν τα πάντα, το παιδί δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν. Έφερα κι εγώ προσωπικά τον απινιδωτή του χωριού αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει. Κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερο και όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα».

Για τα αίτια θανάτου του έφηβου διενεργείται προανάκριση ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της νεκροτομής .