“Να μετατραπεί κάθε επίθεση κατά αστυνομικού σε ιδιώνυμο”

Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε βάρος ενστόλων υπηρετούντων στην ΕΛΑΣ, πολιτευτής της Θεσσαλονίκης * προτείνει τη μετατροπή του αδικήματα σε ιδιώνυμο

Όπως αναφρειο Νίκος Καραγιαννακίδης, «Αποτελεί πάγια θέση μου που επανειλημμένα έχω καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, πως η εμπιστοσύνη και η στήριξη στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξεις και να μην περιορίζεται στα (ευχο)λόγια.

Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη αλλά και ο ξυλοδαρμός της συζύγου αστυνομικού στους Αμπελόκηπους, αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο την ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης των Ελλήνων αστυνομικών απέναντι σε περιστατικά ωμής, υποκινούμενης πολλές φορές, βίας που τα τελευταία χρόνια έχουν, δυστυχώς, πολλαπλασιαστεί.

Απέναντι λοιπόν στους οπαδούς του μίσους που θέλουν νεκρό αστυνομικό για να ικανοποιήσουν το ιδεολογικό τους παραλήρημα, η απάντηση του κράτους Δικαίου οφείλει να είναι η μετατροπή της επίθεσης κατά Αστυνομικού σε ιδιώνυμο αδίκημα.
Ενώνω τη φωνή μου με τις πρόσφατες τοποθετήσεις των Προέδρων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Ροδόπης και καλώ το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους Αστυνομικούς, να αντιληφθεί την κρισιμότητα της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουν αυτοί οι υποαμειβόμενοι εργαζόμενοι απέναντι σε ένα στρατό, οπλισμένο με μολότωφ, στειλιάρια, σιδερόβεργες και λοστούς που τρέφει συστηματικά μένος για τους συμπατριώτες μας που επιτελούν το λειτούργημα του Αστυνομικού.

Το μόνο αποτελεσματικό όπλο ενάντια σε αυτή την οργανωμένη παράκρουση είναι ο φόβος της πραγματικής τιμωρίας. Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε πολίτες β’ κατηγορίας ούτε παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Η Πολιτεία είναι ώρα να πράξει το αυτονόητο…»