«Να είσαι καλά Στρατηγέ, “Παπαλάμπρο”!»

Μια ιστορία από τα παλιά για τον Λάμπρο Παππά, εα Αντιστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Επίτιμο Γενικό Διευθυντή Ασφαλείας Επισήμων ΕΛ.ΑΣ., και τέως Πρόεδρος Δ.Σ Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α)

Ο Αξιωματικός και συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Θέμης Καλαμάτας, αναφέρει για τον απόστρατο Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ «Τον Αντιστρατηγο ε.α Λάμπρο Παππά τον Ηπειρώτη Αξιωματικό τον ξέρουμε όλοι όσοι φοιτήσαμε Αρχιφυλάκων και Αξιωματικών ασφαλώς.
Στην Αρχιφυλακων ( 1992-1993) τον είχαμε Καθηγητή στους Οργανικούς Νόμους και Κανονισμούς της Αστυνομίας και στην ΣΑΕΑ Διοικητή Ταξεως αρχικά και Σχολής αργότερα. ( 1995-1999)
Λάτρης της Πειθαρχίας και της Εκπαίδευσης αλλά ταυτόχρονα πολύ καλός και ευαίσθητος άνθρωπος.
Στην Σχολή ΤΕΜΕΣ (2011) κι αφού είχε αποστρατευτεί μόλις μπήκε για να μας κάνει μάθημα ως Καθηγητής τον περιμέναμε γνωρίζοντας ότι θα συγκινηθεί μόλις μας δει όλους μαζί εμάς της Θρυλικής 1ης Σειράς των Πανελληνίων Εξετάσεων μιας και είχαμε να τον δούμε από την Ορκωμοσία του 1999 οι περισσότεροι.
Μόλις λοιπόν ανέβηκε στην έδρα πράγματι του συνέβη αυτό που περιμέναμε. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας καλός φίλος, ίσως ο Αξιωματικός που υπήρξε κοντά μας περισσότερο απ όλους. Να εισαι καλά Στρατηγέ ” Παπαλάμπρο”!!!!»