Ν.Βούτσης: O «Ρουβίκωνας» είναι «επιχειρησιακό πρόβλημα» της Αστυνομίας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην προ πενταμήνου εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή, αποδίδοντας ως “επιχειρησιακό πρόβλημα της ΕΛΑΣ “.

Η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή όπου απέρριψαν τρικάκια, συνελήφθησαν, και κατά την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ δόθηκε εντολή “άνωθεν” στα περιπολικά να επιστρέψουν στο και να τους αφήσουν ελεύθερους, είχε αποτελέσει θέμα συζήτησης στην ΕΛ.ΑΣ και πολιτικών αντιπαραθέσεων. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αποκάλεσε τα μέλη του «Ρουβίκωνα» .. ακτιβιστές και είχε θεωρηθεί ότι η εντολή είχε δοθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και έπειτα από πέντε μήνες, ο Νικος Βούτσης “πετά το μπαλάκι” στην ΕΛ.ΑΣ., σχολιάζοντας,

«Για το θέμα αυτό έχω σιωπήσει επί πεντάμηνο, γιατί θεσμικά δεν είναι σωστό οι υπεύθυνοι παράγοντες να τοποθετούνται δημόσια για επιχειρησιακά προβλήματα της αστυνομίας. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».