Ν.Υ.: Συνελήφθησαν μεταμφιεσμένοι δύο Έλληνες ανταποκριτές

Οι Έλληνες ανταποκριτές, Θάνος Δημάδης του Alpha και Δημήτρης Σουλτογιάννης του STAR, εντοπίσθηκαν ως ύποπτοι στο ξενοδοχείο Westin Grand Central.

screenshot_20160919-033654

Οι άντρες των Αμερικανικών  Μυστικών Υπηρεσιών, εντόπισαν το Σάββατο  (17/09-14.30) δύο άτομα τα οποία δήλωναν ότι ανήκουν στη συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα, να περιφέρονταν ύποπτα στο ξενοδοχείο Westin Grand Central, όπου και διέμενε η ελληνική κυβερνητική αποστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δυο ελληνες ανταποκριτές, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια -συνοδεία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, για την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, προχώρησαν σε έλεγχο ταυτοποίησης στοιχείων των δυο ανδρών, στο μπαρ του ξενοδοχείου. Οπως προέκυψε, κατα την εξακρίβωση των στοιχείων τους, οι δυο “ύποπτοι” ηταν οι Έλληνες ανταποκριτές, Θάνος Δημάδης του Alpha και Δημήτρης Σουλτογιάννης του STAR.

Συμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, για τους δυοανταποκριτες, φέρονται να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή του Γιώργου Χριστοφορίδη- μέλος της επίσημης ελληνικής αποστολής, συνεργάτη του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά στο ξενοδοχείο Westin New York Grand Central και χρέωσαν τα ποτά τους στο δωμάτιό του.

Οι δυο δημοσιογράφοι αρχικά, φερονται στο τηλεγραφημα του ΑΠΕ ΜΠΕ να δήλωσαν ψευδώς στις Αστυνομικές Αρχές ότι ανήκουν στην αποστολή του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται στη Νέα Υόρκη. Σε δεύτερο χρόνο -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- οι δυο Έλληνες ανταποκριτές, δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον Υπουργού Επικρατείας, Νικου Παππά ο οποιος διέμενε στο ξενοδοχείο.

Οπως αναφέρεται στην ανταπόκριση του ΑΠΕ -ΜΠΕ απο τη Νεα Υόρκη,  ο δημοσιογράφος του Alpha, Θάνος Δημάδης, ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου. Ενω ο δημοσιογράφος, του Star Channel, Δημήτρης Σουλτογιάννης, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την εείσοδο.

Και οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Συμφωνα με πολιτικες πηγές, στο Μέγαρο Μαξίμου, θεωρούν πως το περιστατικό σχετίζεται με τις εξελίξεις που αφορούν τις τηλεοπτικές άάδειε, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες από  όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ