Ν.Μπαλούρδος: “Τέλος η “Ασπίδα” στον Έβρο”( ; )

Σοβαρός προβληματισμός επιχειρησιακού στελέχους της ΕΛΑΣ για το μέλλον της επιχείρησης ¨ΑΣΠΙΔΑ¨ στον Έβρο.

“Με μεγάλη ανησυχία ακούσαμε για το ενδεχόμενο μη ανανέωσης των αστυνομικών δυνάμεων που οι αποσπάσεις τους λήγουν την 13 Ιουνίου απο την περιοχή του Έβρου. 

Η Ομοσπονδία άμεσα ήρθε σε επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου και ενημερώθηκε πως πράγματι η αστυνομική δύναμη με δαπάνες δημοσίου που επιχειρούσε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον Έβρο δεν θα ανανεωθεί καθώς υπάρχει προς το παρόν αδυναμία εξεύρεσης κονδυλίων.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε πως αναζητείται τρόπος να εξευρεθούν κονδύλια ώστε είτε να συνεχιστεί η παρούσα δύναμη είτε στο άμεσο μέλλον να ενισχυθεί εκ νέου η επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ”.

Σε κάθε περίπτωση, ως ΠΟΣΥΦΥ γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι συνάδελφοι στην περιοχή αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα που υπάρχουν. Πολύ σύντομα θα κληθούν να καλύψουν και τα τεράστια κενά των συναδέλφων που θα αποχωρήσουν. Και δυστυχώς αυτά δεν είναι μικρά καθώς η δύναμη που θα αποχωρήσει συνολικά θα ξεπερνά τους 120 άντρες και γυναίκες συνοριακούς αστυνομικούς.

Απο πλευράς μας θα επιμείνουμε στην Ηγεσία να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα καθώς οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις μας είναι δυσοίωνες.

Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει λύση στο πρόβλημα καθώς η πίεση που υπάρχει απο τις μεταναστευτικές ροές στην περιοχή είναι μεγάλη. Αυτό εξάλλου δείχνουν και οι καθημερινές συλλήψεις των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης”.

_________

* άρθρο γνώμης του Νίκου Μπαλούρδου μέλος του ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ