Ν.Κόσμος: Με 52 αναφορές για ενδοοικογενειακή είχαν απασχολήσει το ζευγάρι του Ειδικού Φρουρού και της συντρόφου του

Μια τοξική σχέση με επιβολή ισχύος και εξαναγκασμό με πράξεις βίας σε βάρος της 19χρονης συντρόφου του, περιγράφεται η κατάσταση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους, από τον Ειδικό Φρουρό σύντροφό της, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολούσε το ζευγάρι σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκε (21/01) ο 21χρονος Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί στις πεζές περιπολίες του Τμήματος Ομονοίας, και συνελήφθη  το πρωί της Πέμπτης (20/01-10.30) από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, με καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, από περιοίκους στην περιοχή του Νέου Κόσμου, στις εκκλήσεις νεαρής σε “βοήθεια” από διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν.

Πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr επισημαίνουν ότι υπάρχουν 52 (!) αναφορές σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του ζευγαριού, χωρίς καταγγελίες ωστόσο στην Αστυνομία ή την Εισαγγελία. Φέρεται η 19χρονη, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές ενημέρωσης, του NantiaReport.gr να είχε επικοινωνήσει και ζητήσει βοήθεια από Δίκτυο προστασίας κακοποιημένων γυναικών, ωστόσο κάθε φορά υπαναχωρούσε και δεν προέβαινε σε καταγγελία σε βάρος του συντρόφου της, ούτε επέλεγε να απομακρυνθεί. Μάλιστα μετά το πρόσφατο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, στο ΑΤ Ακροπόλεως μετέβη σύνδεσμος του Δικτύου με προσκόμιση στοιχείων και πειστηρίων για την κακοποίηση σε βάρος της 19χρονης από το σύντροφό της, και ως μάρτυρας υπεράσπισης των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ που έπραξαν το καθήκον τους, σε υπηρεσιακή ανταπόκριση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ο Ειδικός Φρουρός της τελευταίας σειράς, είχε συμπεριφορά που κρίνεται δυσλειτουργική στην υπηρεσιακή του πορεία και είχε μετατεθεί στις πεζές περιπολίες του Τμήματος της Ομόνοιας. Στον υπηρεσιακό του φάκελο αν και μόλις τρία έτη υπηρετών στην ΕΛ.ΑΣ, περιλαμβάνεται επίσης ένα επίσης σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με την 19χρονη σύντροφό του, τον περασμένο Μάρτιο (2021) για ξυλοδαρμό και εξύβριση, ωστόσο η ίδια στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την Ποινική του Δίωξη και είχε αποσύρει την κατηγορία σε βάρος του συντρόφου της.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr επισημαίνουν ότι οι τρεις Ειδικοί Φρουροί και ο Αστυφύλακας, πλήρωμα της ΔΙΑΣ, που επιλήφθηκε στο ενδοοικογενειακό, στις προτροπές τους να τους ανοίξει ο ένοικος του διαμερίσματος, δεν είχαν ανταπόκριση. Ωστόσο κατάφεραν και εισήλθαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, παρέλαβαν το ζευγάρι και το οδήγησαν για τα περεταίρεω στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς υπήρχαν καταγγελίες από περιοίκους και προέκυπτε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της 19χρονης από το σύντροφό της. Ωστόσο όταν ο 21χρονος Ειδικός Φρουρός ενημερώθηκε για την κράτησή του, καθώς  με την αλλαγή ωστόσο του νομοθετικού πλαισίου, η ενδοοικογενειακή βία είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα και ο δράστης παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, κατήγγειλε ψευδώς τους Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ για σπάσιμο της πόρτας του διαμερίσματός του, χωρίς ένταλμα καθώς όπως ισχυρίστηκε  ήταν επεισόδιο με «λεκτική διένεξη» μεταξύ του ιδίου και της συντρόφου του. Από αυτοψία που ακολούθησε, στο διαμέρισμα από Αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή φθορά στην πόρτα του διαμερίσματος, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέα και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι ενώ διέταξε την κράτηση και παραπομπή του Ειδικού Φρουρού την επομένη (21/01) ενώπιών του.