Ν.Ηράκλειο: Ο δολοφόνος των Αστυνομικών Α.Καραμολέγκος, κυκλοφορεί ελεύθερος, κρίνεται επικίνδυνος

Ο επικίνδυνος κακοποιός, δραπετης φυλακων Αντωνης Καραμολέγκος, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία δύο Αστυνομικών. Δύο φορές κατέθεσε αίτημα, ελαβε άδεια από τις φυλακές και κρίθηκε υπότροπος δραπέτης. Μόλις στις αρχές της εβδομάδας, αναγνωρίστηκε ως δράστης της ένοπλης συμπλοκής στο Ν.Ηράκλειο όταν πυροβόλησε 42άχρονο σεσειμασμένο τοξικομανή, διέφυγε και αναζητείται.

image

Ο 50άχρονος Αντώνης Καραμολέγκος, ποινικός ισοβίτης καταδικος, για τις δολοφονίες δύο Αστυνομικών- του Βουλγαρη και του Αρχιφύλακα Λουκά Παπαλουκάς- καταζητείται από την Ασφάλεια Αττικής, μαζί με 45άχρονη γυναίκα- εκτιμάται ότι ήταν μαζί του όταν είχε συλληφθεί το 2012 στο διαμέρισμα της στο Χαλάνδρι – ως δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, όταν σε παράνομη συναλλαγή για ναρκωτικά, σε ραντεβού πυροβολήσει στο πρόσωπο και το θώρακα, 42άχρονο σεσειμασμένο τοξικομανή και διέφυγε με ένα ασημί smart. Και το θύμα φέρεται να έχει πυροβολήσει μία φορά με το πιστόλι του (beretta) λόγω τεχνικής εμπλοκής να βρίσκεται στο σημείο.
image

Ήταν 24 Αυγούστου 1990 (04.30πμ) όταν πλήρωμα περιπολικού με τον Αστυφύλακα Λουκά Παπαλουκά και τον επισης Αρχιφύλακα Δημήτρη Βουλγαρη, της Άμεσης Δράσης είχαν σταματήσει το όχημα του Αντώνη Καραμολέγκου, στη συμβολης της Λ.Αλεξανδρας με την Πανορμου,για τροχονομικό έλεγχο. Όταν δέχθηκαν πυρά μέσα από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να εκτελέσει το Λουκά Παπαλουκά ενώ ο σύνοδος του Δημήτρης Βούλγαρης, βαρύτατα τραυματισμένος σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα (05/09) κατέληξε στο Νοσοκομείο.
image

Στις 25 Ιανουαρίου του 2011 από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αγιάς Κρήτης λαμβάνει 11ήμερη άδεια, δεν επιστρέφει κρίνεται δραπέτης ενώ συλλαμβάνεται ενάμισι χρόνο αργότερα στο Χαλάνδρι, μαζί με την 41άχρονη-τοτε- φίλη του. Στο διαμέρισμά τους, εντοπίζονται όπλα, ημιαυτόματα και ναρκωτικά. Πριν λίγες εβδομάδες έλαβε νέα άδεια, δεν επέστρεψε και κριθηκε δραπετης για δεύτερη φορά.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον περιγράφουν αδίστακτο κακοποιό, ο οποίος οπλοφορεί και κάνει χρήση του όπλου του για ασήμαντη αφορμή. Ωστόσο το γεγονός παρά το βεβαρυμένο του Ποινικό Μητρώο, ποιοι και με ποια κριτήρια του υπέγραψαν τις άδειες να βγει από τη φυλακή.. αφήνει ερωτηματικά.