Ν.Φάληρο: Πυρκαγιά σε οροφοδιαμέρισμα 5ου ορόφου- Αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα

Στο έργο κατάσβεσης φωτιάς που ξέσπασε σε οροφοδιαμέρισμα, επιχειρούν πληρώματα της Πυροσβεστικής. Αναφορά για εγκλωβισμένους ενοίκους και Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που επιχείρησαν να απομακρύνουν τους πολίτες.

Σε εξέλιξη η διαδικασία απεγκλωβισμού των Αστυνομικών και των ενοίκων του διαμερίσματος (08/06-01.10) με τη  ολοκλήρωση κατάσβεσης της φωτιάς στο οροφοδιαμέρισμα στο Ν.Φαληρο.

 Η φωτιά ξέσπασε στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου με ένοικο ηλικιωμένη, (08/06-00.00) στην πολυκατοικία της οδού Ζαΐμη στο Νέο Φάληρο. Άμεσα πληρώματα της Άμεσης Δράσης και της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να μεταβούν στο σημείο, καθώς η έκταση της φωτιάς ήταν ραγδαία.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν μέχρι στιγμής 25Πυροσβεστες με 8οχηματα ενω συνεχώς μεταβαίνουν και άλλα  πληρωματα ως ενισχυτική στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο πλήρωμα που μετέβη στο διαμέρισμα, της ΔΙΑΣ Πειραιά, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής, εισήλθε στην πολυκατοικία ώστε να εκκενώνουν με ασφάλεια το κτήριο με την εξοδο των ενοίκων.

Κατά τον έλεγχο οι Αστυνομικοί εντόπισαν στις σκάλες του τετάρτου ορόφου ζευγάρι ηλικιωμένων να κατεβαίνει με βραδυπορια προς τη έξοδο. Ωστόσο η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις και οι πυκνοί καπνοί δεν επέτρεπαν την καθοδική πορεία τους. Οι τρεις Αστυνομικοί στον κίνδυνο που διετρεχαν να απεγκλωβιστούν με τους πολιτες στις φλόγες, αξιολόγησαν τα δεδομένα και γύρισαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων στο διαμέρισμα τους, στον πέμπτο όροφο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του nantiaReport, οι Αστυνομικοί καθ όλη τη διάρκεια της κατάστασης που κλήθηκαν να διαχειριστούν, σε αμεση επικοινωνία με τους συνάδελφους τους που έχουν μεταβεί σε συνδρομή του συμβάντος και με τη σειρά τους ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Κλιμακοφορα και καλάθια της Πυροσβεστικής έχουν μεταβεί και συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στις επίγειες δυνάμεις. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο σε επιφύλαξη προκειμένου με την απομάκρυνση των πέντε από το εσωτερικό της πολυκατοικίας να μεταφερθούν για απαραίτητες εξετάσεις σε Νοσοκομείο.