Μύκονος: Τα απόνερα ταχύπλοου επιβατικού πλοίου παρέσυραν τη δασκάλα- Υποβλήθηκε σε 40 ράμματα

Με περισσότερα από σαράντα ράμματα στα πόδια, στα χέρια και στο γλουτό, καθώς επίσης πληγές στην κοιλιά η λουόμενη παρασύρθηκε στα βράχια

Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα η οποια υπηρετεί στη Μυκονο, τραυματίσθηκε (29/08) όταν παρασύρθηκε από τα απόνερα ταχύπλοου επιβατικού πλοίου, στα ανοιχτά της παραλίας Κάπαρης, καθώς ο έντονος κυματισμός την παρέσυρε στα βράχια, στην άκρη της παραλίας.

Η νεαρή δασκάλα, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιου και υποβλήθηκε σε περισσότερα από σαράντα ράμματα στα πόδια, στα χέρια και στο γλουτό, ενώ φέρει εκτεταμένες εκδορές στην κοιλιά. Η κατάσταση της υγείας της εκπαιδευτικού δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο έχει υποστεί ισχυρό σοκ .

Ωστόσο οι μόνιμοι κάτοικοι και όσοι δραστηριοποιούνται στο νησί καταγγέλλουν ότι η σωματική τους ακεραιότητα βρίσκεται σε κίνδυνο καθημερινά, στη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και έναν τουριστικό προορισμό παγκοσμίου φήμης, τη Μύκονο, όταν ως λουόμενοι βρίσκονται στη θάλασσα και απολαμβάνουν το μπάνιο τους από τον έντονο κομματισμό που προκαλούν  διερχόμενα ταχύπλοα επιβατικά πλοία.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και τουριστών της Μυκόνου, ανάλογα περιστατικά έχουν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς  ενω και οι λιμενικοί επανειλημμένα υποβάλλουν  συστάσεις και έγγραφες αναφορές προς πλοιοκτήτριες εταιρίες και καπετάνιους, προκειμένου τα πλωτά ταχύπλοα να μειώνουν ταχύτητα .