Η Μύκονος εξέθεσε την ΕΛ.ΑΣ για τον αεροπειρατή της TWA

Η υπόθεση του 65άχρονου Λιβανέζου, ο οποίος συνελήφθη για την αεροπειρατείας του 1985, αποδείχθηκε .. φιάσκο.

Το περασμένο Σάββατο (21/09) εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, καθώς «εντοπίστηκε αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987». Ωστόσο τα ξημερώματα (23/09-01.40) εκδόθηκε νεα ακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στην οποία επισημαίνεται οτι δεν προέκυψε ταυτοποίησή του συλληφθέντα.

Πηγές από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι το τοπικό Τμήμα της Μυκόνου με διαρροή προς ΜΜΕ, «παρέσυρε» και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να εκδώσει ανακοίνωση για τη σύλληψη του.. «αεροπειρατή».

Σε ακολουθία όλων οσων ακολούθησαν, ο ΥπουργόςΠροΠο υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει προς τις Αρχές του Λιβάνου την εσφαλμένη διαχείριση της Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία του Λιβανέζου πολίτη, ο οποίος για τρεις ημέρες βρέθηκε κρατούμενος, ενώ εξ αρχής υποστήριζε ότι δεν είχε καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες.