Μοσχάτο: Ερευνάται για οικονομικές απάτες με απατηλές επενδύσεις και κρυπτονομίσματα ο 50χρονος λογιστής

Η έρευνα της Αστυνομίας για τη δολοφονία του 50χρονου λογιστή μέσα στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο, αποκάλυψε και τη δράση του, με την εκμετάλλευση των πελατών του, σε απατηλές οικονομικές επενδύσεις και κρυπτονομίσματα, από τις οποίος τους υποσχόταν κέρδη, χωρίς αντίκρισμα

Η 47χρονη Ευαγγελία Σαμιώτη, το απόγευμα της Δευτέρας (17/01) οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά. Ωστόσο η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, αποκάλυψε τη δράση του 50χρονου λογιστή – ασφαλιστή Νίκου Κομπόγιωργα, σε απατηλές οικονομικές επενδύσεις σε βάρος των πελατών του, που οδήγησαν την 47χρονη σε απόγνωση και αξιώνοντας την επιστροφή των χρημάτων της, τον αναζήτησε στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο, το απόγευμα τη  Δευτέρα (16/01-17.40).

Από την έως τώρα έρευνα, οι εξαπατηθέντες του 50χρονου λογιστή – ασφαλιστή Νίκου Κομπόγιωργα, ανέρχονται στα 25 άτομα και το συνολικό ποσό που φέρεται να είχε περιέλθει παράνομα την κατοχή του, αποδίδεται περίπου στα €1- 2εκατομμύρια . Πληροφορίες, αναφέρουν ότι η Αλβανή σύζυγος του 50χρονου λογιστή, η οποία είχε πρόσβαση στους κοινούς τραπεζικούς του λογαριασμούς, “σήκωσε” τα χρήματα κι έφυγε για τη χώρα της, με τους επενδυτές να αναζητούν τα χρήματά τους.

Όπως αποκαλύφθηκε κατά την προανάκριση, η Ευαγγελία Σαμιώτη, είχε διαθέσει με πρόσχημα επενδύσεις στον 50χρονο Νίκο Κομπόγιωργο, ποσό ύψους €26.000, τα οποια και της επέστρεφε με καθυστέρηση. Όταν η 47χρονη αξίωσε το πλήρες (υπόλοιπο) ποσό, ο λογιστής επικαλέστηκε προσωρινή δυσπραγία και την έπεισε να ενταχθεί ως μέτοχος σε εταιρεία αυτοκινήτων, πρόταση την οποία αποδέχθηκε η 47χρονη. Ο λογιστής στη συνέχεια επανήλθε και απέσπασε τόσο από την ίδια όσο και από συγγενικό της πρόσωπο €60.000 και €50.000 αντίστοιχα, προκειμένου να τα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.
Τα χρήματα αυτά δεν επεστράφησαν και η 47χρονη υπάλληλος ανθοπωλείου σε ιδιωτική κλινική, την προηγούμενη ημέρα είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας, προκειμένου να υποβάλλει μήνυση εναντίον του 50χρονου μήνυση για απάτη. Ενώ την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί επεισόδιο στο λογιστικό γραφείο που διατηρούσε ο 50χρονος στην Καλλιθέα, με εξοργισμένους “επενδυτές” οι οποίοι είχαν χάσει τις οικονομίες τους, και τον ξυλοκόπησαν. Περίοικοι είχαν ενημερώσει και το σημείο μετέβησαν πληρώματα της Αμεσης Δράσης.

Το απόγευμα τη  Δευτέρα (16/01-17.40) η Ευαγγελία Σαμιώτου, πήγε στο διαμέρισμα του Νίκου Κομπόγιωργου , σε καβγά κλώτσησε το σκαμπό που είχε κάτω από τα πόδια του, και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμά του, βρήκαν τον 50χρονο Νίκο Κομπόγιωργο, σε αιώρηση με βρόγχο από το μονόζυγο .