Μοσχάτο: Εφηβικός ενθουσιασμός, αποπλάνηση και η απαγόρευση επικοινωνίας της 14άχρονης με 43άχρονο, την οδήγησαν στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ και στην τραγωδία με την αυτοχειρία της έφηβης

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο 43άχρονος ψιλικατζής, με δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Εκ προοιμίου, το Nantiareport.gr σέβεται απόλυτα τις Αρχές Δεοντολογίας και τις απαγορεύσεις που έχουν τεθεί στη δημοσιοποίηση περιστατικών αυτοχειρίας. Ωστόσο όταν προκύπτει ηθική αυτουργία ή πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν προκαλέσει βλάβη ή έχουν οδηγήσει σε απονενοημένο διάβημα ανήλικο, τα στοιχεία της υπόθεσης ως Δημοσιογράφοι οφείλουμε να τα δημοσιοποιούμε, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, με απόλυτη συναίσθηση των μελών της οικογένειας που μένουν πίσω να διαχειριστούν την απώλεια της ζωής και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Η αυτοχειρία κρίνεται ως η πλέον βίαιη πράξη να θέσει κάποιος τέλος στη ζωή του. Όταν πρόκειται για ανήλικο, με το τέλος της ζωής του να έρχεται με απονενοημένο διάβημα, στην πλούσια ελληνική γλώσσα οι λέξεις δείχνουν περιορισμένης δυνατότητας να περιγράψουν  την τραγικότητα της κατάστασης.

Το τέλος που επέλεξε για τη ζωή της η 14άχρονη που έπεσε στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ στο Σταθμό Μοσχάτο (23/05) αποκάλυψε μια ιστορία με ηθική αυτουργία, εκμετάλλευση και ασέλγεια σε βάρος της, με δράστη 43άχρονο ψιλικατζή, παντρεμένο και πατέρα συνομήλικης, μαθήτρια στο ίδιο Σχολείο και φίλη με την 14άχρονη, κόρης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο 43άχρονος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων, καθώς στο κινητό του εντοπίσθηκε υλικό μιας ακόμα 14άχρονη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 43άχρονος εκμεταλλευόμενος την επιχείρησή του, γνώριζε ανήλικες- έφηβες στη γειτονιά και μόλις διαπίστωνε το “αδύναμο” σημείο στον ταραγμένο ψυχισμό των εφηβων κοριτσιών, τους επιδείκνυε ενδιαφέρον και σύναπτε μαζί  τους ερωτική σχέση.

Η 14άχρονη σε ενυπόγραφο σημείωμα της αναφέρεται στα συναισθήματα της για τον 43άχρονο

Όπως καταθέτει ο 43άχρονος, πριν περίπου τρεις μήνες, είδε στο ψιλικατζίδικο του, τη 14άχρονη στενοχωρημένη. Της άνοιξε τη συζήτηση και απέκτησε την εμπιστοσύνη της. Σε μεταγενέστερο χρόνο της ζήτησε και άρχισαν να βγαίνουν ολοκληρώνοντας τη σχέση τους.

Οι γονείς της ανήλικης ανακάλυψαν (21/05) τα όσα είχαν συμβεί μεταξύ της έφηβης κόρης τους και του άνδρα με τα σχεδόν τετραπλάσια χρόνια ζωής απο εκείνη,  πατέρας και ο ίδιος κόρης στην ίδια ηλικία. Ο πατριός της 14άχρονης πήγε στο ψιλικατζίδικο του 43άχρονου, και τον ξυλοκόπησε. Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και οι γονείς της, προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του 43άχρονου. Κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, συνέλαβε τον 43άχρονο για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, για τα αδικήματα, της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 ετών (κακούργημα), κατάχρηση σε ασέλγεια (κακούργημα), πορνογραφία ανηλίκων (πλημμέλημα).

Σε βάρος του 43άχρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο. Εισαγγελέας και Ανακριτής, γνωμοδότησαν να αφεθεί ελεύθερος (22/05) με περιοριστικούς όρους και παράλληλα του απαγόρευσαν την επικοινωνία με την έφηβη μαθήτρια.

Οι λόγοι που στις εφηβικές σκέψεις της 14άχρονης την οδήγησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (23/05) στο Σταθμό ΗΣΑΠ Μοσχάτο, και την ώθησαν στις γραμμές του συρμού, θα παραμείνουν χωρίς απαντήσεις. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος, εντόπισαν στα ρούχα της 14άχρονης σημείωμα, με τις σκέψεις της έφηβης, για τον 43άχρονο και όσα στην εφηβική της παρόρμηση και συναισθηματική ανωριμότητα να εκφράζονται ως έρωτας και τέλμα στο ενδεχόμενο να χωρίσουν και ο 43άχρονος να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η 14άχρονη πριν βρεθεί στις γραμμές του συρμού από το κινητό της, είχε προλάβει να αποστείλει μήνυμα σε φίλο της, ανακοινώνοντας του την απόφαση της για την πράξη τής.  Ήταν ο νεαρός που λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε ανάμεσα στους πολίτες εξω από το Σταθμό Μοσχάτο να ζητάει να του επιτρέψουν την είσοδο για να βρεθεί δίπλα στη 14άχρονη.  Ο χρόνος όμως είχε διαγράψει την πορεια θανάτου για την 14άχρονη, με τις εφηβικές της ανησυχίες παρασυρμενες στις γραμμές του συρμού ..

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης σε εξερεύνηση του κινητού του 43άχρονου, οι Αστυνομικοί εντόπισαν γυμνές φωτογραφίες μίας ακόμη έφηβης. Σε σχετική ερώτηση από τους Αστυνομικούς ο 43άχρονος παραδέχτηκε, ότι είχε συνάψει και μαζί της ερωτική σχέση, πριν ενάμιση χρόνο.

Οι γονείς της 14άχρονης στην αναγγελια θανάτου της, κατέρρευσαν ψυχολογικά. Χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με συνδρομή ψυχολογικής υποστήριξης.