Μόρια: Συνελήφθησαν από τις Ελληνικές Αρχές οι εμπρηστές της Μόριας

Σε αναφορά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στη σύλληψη από την ΕΛΑΣ

(15/09-18.00) Εντοπίσθηκε στη Μυτιλήνη και συνελήφθη ο καταζητούμενος Αφγανός λαθρομετανάστης , κατηγορουμενος για τον εμπρησμο από κοινού στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου .

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για πέντε διαβιούντες στη δομή οι οποίοι είχαν πρόσφατα αφιχθεί στο νησι και ειχαν παρατατική δραστηριότητα και συνελήφθησαν για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας (09/09), σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Από πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr οι δράστες του εμπρησμού είναι πέντε λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν,  δύο εκ των οποίων δηλώνονται ως ασυνόδευτοι “ανήλικοι”, έχουν προσδιορισθεί και έχουν προκύψει ευρήματα τα οποία τους ταυτοποιούν στο χώρο κατά την εκδήλωση της φωτιάς.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, έχουν προσαχθεί  πέντε Αφγανοί – αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων για να μετατραπεί η προσαγωγή τους σε σύλληψη-,  ενώ ένας ακόμα ομοεθνής τους αναζητείται καθώς έχει ταυτοποιηθεί ωστόσο δεν έχει εντοπισθεί. Από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, για έναν εκ των “ανηλίκων” είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά του την επομένη του εμπρησμού (10/09) σε δομή στην Πιερία, όπου και εντοπίστηκε ο έτερος στη Θεσσαλονίκη .

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Υπουργός, «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια δράσης ακραίων».