Μόρια, Λέσβου: Πυρκαγιά στο ΚΥΤ- Αναστάτωση στον καταυλισμό [vid]

Φωτιά ξέσπασε στον καταυλισμό της Μόριας Λέσβου όταν διαβιούντες λαθρομετανάστες εξεγέρθηκαν εναντίον των Αστυνομικών.

(29/09-18.30) Νεκρός στη φωτιά σε κοντέινερ εντος ΚΥΤ Μόριας Λέσβου. Η πυρκαγια επεκτάθηκε στον παρακείμενο ελαιώνα Σε εξέλιξη επεισόδια.

Στη Μόρια μεταβαίνει και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης

Οι διαβιούντες λαθρομετανάστες επιχειρούν να απομακρυνθούν από την εστία της φωτιάς. Νωρίτερα, συγκρούστηκαν με τις Αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, με αίτημα να αποχωρήσουν από το ΚΥΤ.

Η φωτιά ξεκίνησε από κοντέινερ, σύμφωνα με μαρτυρίες. Η Πυροσβεστική εχει μεταβεί στο χώρο με τρία υδροφόρα οχήματα 12Πυροσβεστες  ώστε να επιχειρήσουν στο ΚΥΤ σε έργο κατάσβεσης της φωτιάς. Συμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον του ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου, επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με δύο οχήματα και δύο Pzl. Ενώ στη συνέχεια, πυρκαγιά εκδηλώθηκε κι εντός του ΚΥΤ Μόριας Λέσβου όπου επιχείρησε η υπηρεσία μας με 12 πυροσβέστες και 4 οχήματα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης απωθήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

moria-fotia-prosfyges-thumb-large