Μόρια Λέσβου: Κατήγγειλαν την εξαφάνιση του 2,5ετών γιου τους, ζευγάρι απο το Ιράκ- Σε τροφοδόχος τον εντόπισαν Αστυνομικοί

Επικράτησε αναστάτωση και άμεση ήταν η αντίδραση Αστυνομικών της βάρδιας, όταν ζευγάρι προσφύγων από το Ιράκ κατήγγειλε την εξαφάνιση του 2,5 ετών γιου τους από το Κέντρο Κράτησης της Μόρια.

Διαβιούντες εντός του Κέντρου Κράτησης της Μόριας στη Λέσβο ζευγάρι προσφύγων (18/12-18.00) από το Ιράκ κατήγγειλε στους Αστυνομικούς βάρδιας την εξαφάνιση του ηλικίας 2,5 ετών γιου τους.

Όπως ανέφεραν στους Αστυνομικούς το αγόρι είχε βγει από τη σκηνή στο χώρο που είχε διαμονή η οικογένεια και όταν τον αναζήτησαν …είχε εξαφανιστεί.

Άμεσα δύο Αστυνομικοί της βάρδιας κινήθηκαν προς το χώρο που υπέδειξαν οι πρόσφυγες σε αναζήτηση του 2,5 ετών αγοριού από το Ιράκ. Σχεδον μισή ωρα απο τη στιγμή της καταγγελίας, και τις έρευνες που ακολούθησαν, ένας από τους Υπαρχιφύλακες εντόπισε το ανήλικο εντός τροφοδόχου  (κατασκευές στις οποίες τοποθετούνται τα γεύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων για προστασία). Ήταν η άμεση αντίδραση των Αστυνομικών στον εντοπισμό του νηπίου, καθώς οι τροφοδόχοι κλείνουν και δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν εσωτερικά, με την εξαφάνιση να έχει αίσια έκβαση αποτρέποντας την οποία αρνητική κατάληξη.

Παρά τις προσπάθειες των Αστυνομικών να εξακριβώσουν, πώς το νήπιο βρέθηκε εντός της τροφοδόχου, κατέστη ανέφικτο καθώς μοναδική μαρτυρία είναι του 2,5ετων πρόσφυγα, που αρθρώνει ακατάληπτα (λόγω ηλικίας) τη μητρική του γλώσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροφοδόχοι στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια της Λέσβου είναι εγκατεστημένες σε επίπεδο που είχε πρόσβαση το νήπιο από το Ιράκ, ωστοσο οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες το 2,5 ετών αγόρι βρέθηκε εντός της τροφοδόχου ερευνάται από την Υπηρεσία Ασφαλείας.

Για το περιστατικό δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας .