Μόρια Λέσβου: Διακινούν επεξεργασμένη εικόνα του Αφγανού τραυματία από σκάγια κτηνοτρόφου, καλύπτοντας τα τατουάζ του (φωτο)

Διακίνησαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία επεξεργασμένη αποκρύπτοντας τα χαραγμένα τατουάζ που έχει στην πλάτη του ο Αφγανός, μεταξύ των τραυματιών στο επεισόδιο με τον ντόπιο κτηνοτρόφο

Με εμφανή επεξεργασία και απόκρυψη των τατουάζ που έχει χαραγμένα στο σώμα του ο Αφγανός, τραυματίας από τα σκάγια κτηνοτρόφου (22/04), όταν τους εντόπισε να κινούνται ύποπτα κοντά στο χειμάδι του , επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του κτηνοτρόφου και οίκτο για τους διαβιούντες εντός της δομής στο ΚΥΤ Μόριας .

Όπως διακρίνεται στην φωτογραφία (αριστερά) η οποία διακινήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα , από οργανωμένες ομάδες και ΜΚΟ υποστήριξης των διαβιούντως εντός ΚΥΤ Μόριας, έχουν αποκρύψει -με κακή επεξεργασία – τα τατουάζ που φέρει στην πλάτη ο Αφγανός , σε αντιπαραβολή με την εικόνα χωρίς επεξεργασία (δεξιά).

Γνώστες στις διαλέκτους με θέση σε άποψη, αναφέρουν ότι η γραφή στην αριστερή πλευρά της ωμοπλάτης του Αφγανού, είναι περσικά του Αφγανισταν, και αναφέρει «όσο περνάει ο καιρός είσαι ολοζώντανος» και παραπέμπει σε Σιϊτη. Στη δεξιά πλευρά της ωμοπλάτης ο Αφγανός έχει χαραγμένη τη μορφή του “Χουσεΐν ιμπν Αλί” -γιο του Αλί ιμπν Αμπί Τάλιμπ εγγονός του Προφήτη Μωάμεθ. Θεωρείται σημαντική φυσιογνωμία και στο σουνιτικό και στο σιιτικό Ισλάμ, ως μέλος της οικογένειας του Μωάμεθ, ενώ τον αποδίδουν ως δεύτερο (ή τρίτο- από άλλους) ιμάμη για τους Σιϊτες . Έχασε τη ζωή του στη Μάχη της Καρμπάλα, και η ημέρα μνήμης του θανάτου του “Ασούρα” είναι ημέρα πένθους για τους Σιϊτες.

Με αυτά τα δεδομένα εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τα πραγματικά στοιχεία του λαθρομετανάστη, την παρουσία του στην Ελλάδα εντός του ΚΥΤ Μόριας και τα κίνητρά του, με το μεταναστευτικό όπως εξελίσσεται, να θέτει  πλέον εμφανώς θέμα ασφάλειας .