Μόρια: Λεηλατούν κλειστές οικίες και κινούνται χωρίς περιορισμό έξω από το ΚΥΤ, παρά τον περιορισμό (video)

Κάτοικοι σε περιορισμό, λαθρομετανάστες σε ελεύθερη διέλευση επιδίδονται σε καταστροφές στις περιουσίες των ντόπιων

Το δρομολόγιο τρόμου, που αναγκάζεται να πραγματοποιεί καθημερινά και νυχτερινές ώρες, κάτοικος της Μόριας Λέσβου, προκειμένου να μεταβεί και να επιστρέψει από την επιχείρησή του, σε χώρο παρακείμενο του ΚΥΤ Μόριας. Όπως διακρίνεται και στο βινεοληπτικό υλικό* οι λαθρομετανάστες παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζουν ανεξέλεγκτοι να συνωστίζονται και να κινούνται σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους .

Σε άλλες -δυσάρεστες – βιωματικές διαπιστώσεις, οι κάτοικοι της Λέσβου, και ενώ είναι σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, όσοι διαθέτουν περιουσία -αποθήκες και ακίνητα – στην ύπαιθρο της Μόριας, διαπιστώνουν βανδαλισμούς και την απόλυτη καταστροφή .

Όπως καταγγέλλουν οι ντόπιοι κάτοικοι, οι λαθρομετανάστες έχουν ανοίξει όλα τα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή, έχουν λεηλατήσει και αφαιρέσει το περιεχόμενό τους, μέχρι και τις κεραμοσκεπές. Όπως σημειώνουν, η τοπική Αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει την τόσο εκτεταμένη έκταση κίνηση οργανωμένων ομάδων λαθρομεταναστών, και με τους κατοίκους και ιδιοκτήτες εν μέσω περιοριστικών μέτρων – όπως επισημαίνουν ισχύουν μόνο για τους ντόπιους- με την δράση τους να είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Σε άλλη περίπτωση, κάτοικος της Μόριας βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτή την εικόνα στο ελαιόκτημά του. Στο σύνολό τους χιλιάδες ελιές κομμένες από τη ρίζα, λίθινες αναβαθμίδες απαλλοτριωμένες , εικόνα αλλοίωσης του τοπίου της περιοχής.

_______________________________

* Μάκης Παυλέλλης (φωτο& video)