“Μονταζιέρα” ..στο μήνυμα Τσίπρα στους Πυροσβέστες και Αεροπόρους που επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς

Μετέβη για να εμψυχώσει και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος ο Πρωθυπουργός. Μέσω ασυρμάτου θέλησε να διαβιβάσει το μήνυμα του σε όσους επιχειρούν στο πεδίο των πυρκαγιών, ωστόσο το απρόοπτο.. δεν έλειψε στη επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

«Θέλω να εκφράσω προς όλες τις δυνάμεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια.

Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεται εδώ για τέσσερα μερόνυχτα αλλά καταφέρατε να περιορίσετε μια μεγάλη φωτιά.

Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα. Σας ευχαριστούμε θερμά για ότι κάνετε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός τρεις μερες μετα -κι ενω η μονη παρουσία του ηταν στο.. TW και ολα τα μέτωπα έχουν “κλεισει”- προς τους Πυροσβέστες που επιχειρούν στη βορειοανατολική Αττική για τρίτο 24άωρο, να ελέγξουν την πυρκαγιά και να αποφευχθούν τυχόν επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Οπως ωστόσο αντιλαμβάνεται κανείς, στο μήνυμα του Πρωθυπουργού διακόπτεται απότομα.

Όπως γίνεται γνωστό από στελεχη του Σώματος, στους συγκεκριμένους ασυρμάτους, με το πάτημα “κομβίου” η διάρκεια της εκπομπής είναι 60 δευτερόλεπτα. Αν ο διαβιβαστης επιθυμεί να συνεχίσει την εκπομπή, θα να πατήσει ξανά το “κομβίο”.

Ενδεχομένως ο Πρωθυπουργός να μην το αντιλήφθηκε είτε δεν υπολόγισε το χρονο στο μήνυμά του, με αποτέλεσμα στο ηχητικό που διανέμεται στη δημοσιότητα, η εκπομπή διακόπτεται.. απότομα.

 

Και για να ειναι ολοκληρωμένη η παρουσία του, μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στη συνέχεια αναφέρει ο Πρωθυπουργός: “Η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη, γύρω στα 15.000 στρέμματα. Περίπου 10 φορές μικρότερη από την αντίστοιχη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή το 2009”.

FB_IMG_1502885485983Από την πρώτη στιγμή που γίνεται αποτίμηση του μεγέθους απειλης της πυρκαγιάς (13/08-16.30 κι ενω οι Πυροσβέστες επιχειρούσαν να κατασβέσουν τις φλόγες, καταγγελίες απέδιδαν ευθύνες στην Πολιτεία καθώς βρέθηκε απροετοίμαστη και ο κρατικός μηχανισμός ανύπαρκτος, με πολλές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, και τεχνικά μέσα, αλλά το βασικότερο όλων με ανεπαρκής συντονισμός.