Μονομελές Πειραιά: Ερήμην, σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο 51άχρονος Τούρκος μηχανικός

Καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ο Τούρκος μηχανικός, καθώς είχε εντοπιστεί από πλήρωμα σκάφους του πολεμικού ναυτικού, να πραγματοποιεί φωτογραφικές λήψεις.

Ερήμην, σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, καταδικάστηκε (09/02) από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ο 51άχρονος Τούρκος μηχανικός, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, που είχε εντοπιστεί από πλήρωμα σκάφους του πολεμικού ναυτικού (03/02) να πραγματοποιοεί φωτογραφικές λήψεις στο Ναυστάθμο Σαλαμίνας με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο ναυτικός αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, επέστρεψε και βρίσκεται στην Τουρκία.

Η συνήγορος του 51άχρονου ναυτικού υποστήριξε ότι ο πελάτης της που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 149α του ποινικού κώδικα δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα (09/02) στο δικαστήριο καθώς είναι πρώτος μηχανικός του πλοίου, που έπρεπε οπωσδήποτε να αποπλεύσει για προγραμματισμένο ταξίδι αφού υπήρχαν αυστηρές ποινικές ρήτρες. Υποστήριξε επίσης ότι στο κινητό τηλέφωνο του πελάτης της, δεν βρέθηκαν κατά την ανάλυση των στοιχείων φωτογραφίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

________

* Διονύσης Βυθούλκας