Μονή Πετράκη: «Ταγμένος» .. μοναχικός θρησκόληπτος, ο δράστης της απόπειρας εμπρησμού της αίθουσας συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου

Το μοναχικό «μεταφορέα» της φιάλη υγραερίου μέσα στη βαλίτσα, αναζητούν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας

Με τη μορφή του να έχει καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που έχει εγκατεστημένη η Μονή Πετράκη,  νεαρός άνδρας , με σκούρα μαλλιά φέρεται ο επίδοξος δράστη της απόπειρας εμπρησμού εξωτερικά της αίθουσας συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.
Κατά την αυτοψία στο χώρο της Μονής Πετράκη, οι πόρτες διαπιστώθηκε ότι ήταν κλειδωμένες. Στο βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγραφεί η κίνηση του δράστη, τη Μεγάλη Πέμπτη (16/04), να υπερπηδά την υπερυψωμένη περίφραξη , χωρίς να γίνει αντιληπτή η κίνησή του, προσεγγίζει και τοποθετεί στην είσοδο της Ιεράς Συνόδου τη βαλίτσα με τη φιάλη υγραερίου και στη συνέχεια με την ίδια τακτική αποχωρεί. Οι Αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρισμα στο κάτω μέρος της πόρτας και εκτιμούν ότι ενδεχομένως επιχείρησε να περάσει στη χαραμάδα το λάστιχο και άνοιξε τη βαλβίδα του υγραερίου. Ωστόσο η βαλίτσα με τη φιάλη υγραερίου, εντοπίσθηκαν το μεσημέρι της περασμένη Τρίτης περίπου στις 13.00 το μεσημέρι από τον κηπουρό, ο οποίος και ενημέρωσε τον ηγούμενο και με τη σειρά του την Ασφάλεια.

Τα χαρακτηριστικά του δράστη, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr έχουν αποτυπωθεί με μεγάλη ευκρίνεια από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ έχουν περισυλλέξει υλικό από κάμερες της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να ταυτοποιήσουν το σημείο εκκίνησής του.
Από τους αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμάται ότι πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ενώ εκτιμάται ότι επέλεξε να μεταφέρει πεζός την τροχήλατη βαλίτσα με την 17λιτρη μπουκάλα υγραερίου βάρους κοντά στα 20 κιλά, καθώς από την ανάλυση της παρουσίας του στο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικοί, δεν έχει προκύψει μετακίνησή του με οποιοδήποτε τροχοφόρο μέσο.
Οι εκτιμήσεις των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τείνουν στην εκδοχή ότι πρόκειται για «ταγμένο» .. “μοναχικό θρησκόληπτο, χωρίς ένταξη σε κάποια οργανωμένη κίνηση, απειλητικά επικίνδυνο ωστόσο, καθώς επέλεξε να πυροδοτήσει με γυμνή φλόγα, στο λάστιχο που είχε προσαρμοσμένο στο στόμιο εξόδου του υγραερίου στο λαιμό της φιάλης.  «Στο ενδεχόμενο να είχε πετύχει πυροδότηση της φιάλης, η έκρηξη εκτός από τις εκτεταμένες ζημιές που θα προκαλούσε, θα υπήρχαν τραυματισμοί καθώς σε μικρή απόσταση στεγάζονται τα κελιά των μοναχών που μένουν εντός της Μονής Πετράκη, ενδεχομένως να ήταν και ο ίδιος σοβαρά τραυματίας αν όχι νεκρός στα σκαλοπάτια της Ιεράς Συνόδου», επισημαίνει Αξιωματικός της Ασφάλειας.