ΜΟΕφετείο Λαμιας: Ετυμηγορία για την υπόθεση Γρηγορόπουλου

Απο το Μεικτό Ορκωτό  Λαμίας αναμένεται η ετυμηγορία  για τους κατηγορούμενους Ειδικούς Φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Με τη  πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας του Μεικτού Ορκωτού της Λαμίας Βασίλειου Χανή, για τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, για τον αυταπόδεικτα και καθ ομολογία δράστης Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη στον οποίο είχε αποδοθεί κατηγορια για συνέργεια, αναμένεται η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση  επρόκειτο να ανακοινωθεί  από το Δικαστήριο στα μέσα Ιουνίου (19/06), ωστόσο εξαιτίας προβλήματος υγείας που επικαλέστηκε ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα η  δίκη διεκόπη.

Η απόφασή θα βασιστεί στο  νέο ποινικό κώδικα που  τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιουλίου

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο κατηγορούμενος παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Για τη  ίδια υπόθεση  στον έτερο κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη, επιβλήθηκε 10ετής κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Εισαγγελέας Έδρας στην  αγόρευση του, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Επαμεινώνδα Κορκονέα έκανε λόγο για «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση», χαρακτηρίζοντας την κίνησή του να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή «τρελή» καθώς επεσήμανε ότι, «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας, και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά τα οποία εξελίχτηκαν» ενω «ο τρόπος που ενήργησαν απέχει κάθε έννοιας που έχει σχέση με την Αστυνομία, απάδουν από την αξιοπρέπεια των ατόμων…ο Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εποστρακισμό», και σηνενειωσε ότι «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Εντός ημέρας (29/07) αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας .