ΜΟΕ Κοζάνης: Αναβολή επ αόριστο στην έφεση του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό- Ένταση και οργή από τους συγγενείς της Ανθής Λινάρδου

Αναβολή από το ΜΟΕ Κοζάνης, έλαβε η ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση της έφεσης του  συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης

Η απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, για αναβολή στη εκδίκαση της Έφεσης του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης, με προσδιορισμό “σε αόριστο χρόνο”,  προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της δολοφονημένης μητέρας, Ανθής Λινάρδου.

Πρόκειται για υπόθεση του 2016, όταν ως καθομολογίαν δράστης, ο σύζυγος της Ανθής Λινάρδου, παραδέχθηκε εννέα ημέρες μετά τη δολοφονία της, και τη μεταφορά του πτώματος σε χωράφι ιδιοκτησίας του, την πράξη του.

Ο καθ ομολογίας δολοφόνος καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της συζύγου και μητέρας των τριών ανήλικων παιδιών τους, ενώ καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της (πρώην) πεθεράς του, σε πέντε χρόνια φυλάκισης.

Εμφανώς καταβεβλημένη παρέστη στο Δικαστήριο από νωρίς το πρωί (23/01) η μητέρα της άτυχης Ανθής Λινάρδου στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης, με συμπαραστάτες τη δεύτερη κόρη της και συγγενείς. Σε δήλωσή της, αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια με την απώλεια της κόρης της, ενώ σημείωσε αναφορικά με την απόφαση, «Τα ισόβια να είναι ισόβια. Κάθε φορά που φεύγω για κάποιο Δικαστήριο τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια χωρίς εμένα».
Οι συγγενείς της Ανθής σε όλη αυτή την μακρόχρονη δικαστική διαδρομή από το 2016, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για τις συνεχείς αναβολές και αναμένουν δικαίωση για τη δολοφονημένη Ανθή Λινάρδου.
Τα τρία παιδιά του ζευγαριού, – σήμερα- ηλικίας 14 ετών ο γιος τους και 12ετών τα δίδυμα κορίτσια τους, έχουν διαβάσει στο διαδίκτυο για τη δολοφονία της μητέρας τους και δεν επιθυμούν καμία επικοινωνία με την πλευρά του πατέρα τους.