ΜΟΕ Κομοτηνής: Ισόβια και 18 χρόνια χωρίς ελαφρυντικά στο δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου

Η δίκη δολοφονίας της 34χρονης -τότε -Ζωής Δαλακλίδου, επαναλήφθηκε με προσφυγή του δράστη και καταδικασμένου σε ισόβια, στον Άρειο Πάγο, σε αίτημα αναίρεση της απόφασης του Εφετείου

Σε διαδικασία νομικού περιεχομένου που διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα, η Έδρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής επέβαλε (06/10) ισόβια και 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά στο δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου.

Η Έδρα έκανε δεκτή την πρότασή του Εισαγγελέα και επέβαλλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή στον 35άχρονο – σήμερα- Χρήστο Παπάζογλου. Πρωτοδίκως  είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης και κρατείται στις φυλακές των Γρεβενών.

Θέλει να φτιάξει τη ζωή του ο δολοφόνος, να ασχοληθεί με την.. κομμωτής σκύλων

Δικαιωμένοι αισθάνονται μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι συγγενείς της άτυχης Ζωής Δαλακλίδου ωστόσο η φράση του δράστη ότι “.. δικαιούται  και πρέπει να φτιάξει τη ζωή του καθώς παντρεύτηκε και ότι θέλει να ασχοληθεί κάποια στιγμή με την τέχνη που έμαθε στη φυλακή την.. κομμωτής σκύλων!” τους εξόργισε καθώς όπως σημειώνουν , απο τις πράξεις του, δεν έχει αυτό το δικαίωμα .

Το έγκλημα πριν από 8 χρόνια σόκαρε το πανελλήνιο

Ο Χρήστος Παπάζογλου, ήταν μανάβης στην Ξάνθη και τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, ακολούθησε την Ζωή Δαλακλίδου ενώ επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της. Ενώ αναζητούσε τα κλειδιά στην τσάντα της , της επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και της έβαλε φωτιά ενώ ήταν ζωντανή.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στη νεκροτομή της 34άχρονης Ζωής Δαλακλίδου “..έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο”. Ο δράστης προκάλεσε πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Ζωή Δαλακλίδου και την περιέλουσε με βενζίνη που έκλεψε από σταθμευμένο μηχανάκι και προκάλεσε εμπρησμό . Ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας αντιλήφθηκαν τη φωτιά και κατέβηκαν απο το διαμέρισμά τους για να τη σβήσουν και διαπίστωσαν ότι η νεκρή γυναίκα ήταν η 34άχρονη Ζωή.