ΜΟΕ Ηρακλείου: Εκδικάζεται η προσφυγή της Γαλλίδας για να “σπάσει” τα ισόβια- Κατηγορείται για τη δολοφονία του Γάλλου συντρόφου και εξαδέλφου της

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση την 47χρονη Γαλλίδα, επιβάλλοντάς της ποινή ισόβιας κάθειρξης

Αναβιώνει στο Εφετείο- αύριο Τετάρτη (16/11)- η υπόθεση δολοφονίας του 56χρονου Γάλλου σε ξενοδοχείο του Τσούτσουρα Ηρακλείου, τον Ιούλιο του 2019, με καθ’ ομολογίαν δράστιδα και κατηγορούμενη, την 47χρονη Γαλλίδα σύντροφο και εξαδέλφη του.

Κατα την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, αναγνώστηκε έγγραφη δήλωση συγγενών του 56χρονου Γάλλου, δηλώνοντας παράιτηση από την «υποστήριξη της κατηγορίας», ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου,  το Νοέμβριο του 2020,είχε καταδικάσει σε ισόβια την 47χρονη Γαλλίδα .

Στο γραφικό οικισμό του Τσούτσουρα, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου,οι ένοικοι του ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε το ζευγάρι των Γάλλων, αναστατώθηκαν τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου (2019-01.30), από σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού, στο δωμάτιο όπου διέμεναν . Όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος Γάλλος έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Η 47χρονη ισχυρίστηκε στην προανακριτική της απολογία ότι ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε, και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, μετά την απολογία της. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, η 47χρονη Γαλλίδα είχε ισχυριστεί ότι ο 56χρονος σύντροφός της αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα καθώς και οι δύο είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κι η ίδια υποστήριξε, βρίσκεται άδικα στη φυλακή, εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη, η κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι αγαπούσε τον 56χρονο σύντροφό της.

Ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου είχε προτείνει τότε την ενοχή της 47χρονης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η Έδρα, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, κι έκρινε ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και της επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.