ΜΟΕ Αθηνών: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη με αίτημα της υπεράσπισης του μεσίτη

Αναβολή έδωσε το ΜΟΕ Αθηνών, στη εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου με αίτημα της υπεράσπισης του μεσίτη, εκ των δύο καταδικασθέντων

Για τις 15 Δεκεμβρίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη η οποία είχε οριστεί να ξεκινήσει σήμερα (20/01) σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Το αίτημα αναβολής της δίκης υπέβαλλε η υπεράσπιση του καταδικασμένου μεσίτη, ο οποίος παρίστατο στην ακροαματική διαδικασία καθώς επίσης ο παραβρέθηκε και ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου .

Στην πρωτόδικη απόφαση, ο μεσίτης από κοινού με τον κοσμηματοπώλη καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξη, με φυλάκιση και κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας (διένυε το 77ο έτος) αντίστοιχα. Δύο μήνες μετά τον εγκλεισμό του, ο μεσίτης αφέθηκε ελεύθερος καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του, με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Με παρέμβασή της για την απόφαση της αποφυλάκισης του μεσίτη η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής, με το αιτιολογικό ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας», όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία. Την ερχόμενη εβδομάδα (25/01) αναμένεται η συζήτηση στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης που έχει ασκηθεί για την αναστολή της ποινής του καταδικασμένο μεσίτη.