ΜΟΔ Ροδόπης: Προκλητικός ο συζυγοκτόνος ανθρωποκτονία της Αΐντα Παπαδοπούλου στην Καβάλα- Έβαλε τα γέλια στην ακροαματική διαδικασία

Η δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού Αΐντα Παπαδοπούλου από τον 55χρονο σύζυγό της στην Καβάλα, τον περασμένο Μάιο εκδικάζεται στο Μικτο Ορκωτο Δικαστηριο Ροδόπης

«Όταν μου είπε ότι χωρίζουμε ένιωσα ότι γκρεμίζεται η εκκλησία που είχα χτίσει τόσα χρόνια και την σκότωσα», σε ναρκισσιστικό παραλήρημα, με την κυνική ομολογία ο 55χρονος συζυγοκτόνος, περιέγραψε τη στυγνή δολοφονία της συζύγου και μητέρας των παιδιών τους, της 43χρονης φαρμακοποιού Αΐντα Παπαδοπούλου, τον περασμένο Μάιο μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην Καβάλα.

Το έγκλημα είχε καταγραφεί, σε βιντεο απο κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου, όταν του ζήτησε να χωρίσουν. Ο ίδιος στη συνέχεια προφασίστηκε απόπειρα αυτόχειρα και κατέφυγε σε παιδική χαρά μετά το έγκλημα που διέπραξε.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο. Κατά την απολογία του είχε ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα λέγοντας “όταν μου είπε ότι χωρίζουμε, θυμήθηκα τον χωρισμό των γονιών μου που είχα ζήσει σαν παιδί κι ένιωσα ότι γκρεμίζεταιτ η εκκλησία που είχα χτίσει τόσα χρόνια και την σκότωσα”» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μανώλης Βονικάκης.

Ο 55χρονος στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος, «Βρισκόμασταν με την Αΐντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι “θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω».

 

 

 

Στις 5 Μαϊου 2022, η ώρα στις κάμερες ασφαλείας καταγράφεται στις 14.18 το μεσημέρι, ο 55χρονος εισέρχεται στο φαρμακείο και στέκεται μπροστά στη σύζυγο του, με την οποία δυο λεπτά αργότερα συζητάνε σε έντονο ύφος. Την αρπάζει από το μπράτσο, βγάζει το μπουφάν του και, προσπαθεί να φιλήσει την 43χρονη η οποία τον απωθεί.

14.23, η Αΐντα Παπαδοπούλου προσπαθεί να απωθήσει τα χέρια του 55χρονου ο οποίος την έχει περιορίσει, με τον ίδιο να παραμένει αμετακίνητος. Η 43χρονη ξεσπάει σε κλάματα και μαζί βγαίνουν από το φαρμακείο και πηγαίνουν για καφέ ενώ επέστρεψαν στο φαρμακείο. Στις 16.15 η 43χρονη διακρίνεται στο βίντεο να τοποθετεί σε συρτάρι τα κλειδιά του φαρμακείου.

Όταν η Άιντα Παπαδοπούλου πηγαίνει προς το δωμάτιο του φαρμακείου, ο 55χρονος την ακολουθεί και στις 16.39, σε λίγα δευτερόλεπτα, γίνεται ο στραγγαλιστής της συζύγου του. Στη συνέχεια ο 55χρονος ζήτησε από την υπάλληλο να του φέρει τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν άνοιξε ξανά.Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος, αλλά ήταν πάντα έτσι, δεν έδωσα σημασία. Αργότερα την κάλεσα, γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο. Μου έστειλε ένα μήνυμα στις 20.10 από το κινητό της ότι «είμαστε καλά, μην ανησυχείς» για να μην κινητοποιηθώ. Μην πάω να ψάξω. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του, τότε πήραμε την αστυνομία», είχε δηλώσει η υπάλληλος του φαρμακείου για την ημέρα της δολοφονίας.

Ο 55χρονος συνελήφθη και ως καθ’ομολογίαν δράστης μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Στην ακροαματική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΜΟΔ Ροδόπης, προκλητικός φέρεται να επιχειρεί για δεύτερη φορά να «δολοφονήσει» τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών τους, ενώπιον της Έδρας και του ακροατηρίου χωρίς ίχνος μεταμέλειας για το έγκλημα που διέπραξε.

Η δίκη συνεχίζεται.