ΜΟΔ Καλαμάτας: Ευθύνες στον πατέρα του 19άχρονου κατηγορούμενου, επέρριψε η μητέρα του|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ολοκληρώθηκαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου οι καταθέσεις μαρτύρων μαρτύρων για το διπλό φονικό στη Μάνη. Αναμένονται οι απολογίες των δύο κατηγορουμενων και οι αγορευσεις συνηγόρων.

Με τη συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του 19άχρονου κατηγορούμενου από την Καλαμάτα, ολοκληρώθηκαν (09/01) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου οι καταθέσεις μαρτύρων μαρτύρων για τη δολοφονία τον Αύγουστο του 2014 στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Με έμφαση στο άσχημο οικογενειακό περιβάλλον, που υπήρχε με τον εν διαστάσει σύζυγό της, η μητέρα περιέγραψε τραγικές καταστάσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πατέρα του 19χρονου.

Καταθέσεις
Η δίκη συνεχίσθηκε, με τις τελευταίες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων οικογενειακή φίλη του 19χρονου καλαματιανού κατηγορούμενου, η οποία είναι ψυχολόγος. Εστίασε στην εκτίμησή της, ότι η συναισθηματική ηλικία του νέου με τη βιολογική έχουν διαφορά και η πρώτη είναι πολύ μικρότερη, αποδίδοντάς το στον άσχημο χωρισμό των γονιών του. Μάλιστα είπε, ότι η μητέρα του ήθελε να πάνε σε ειδικό, αλλά ο 19χρονοςαρνούνταν.
Η μητέρα του 19χρονου κατέθεσε, αν αι δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των μαρτύρων, με πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.
Όπως σημείωσε -κατά την κατάθεσή της- έχει μετακομίσει στην Ανατολική Αττική για να είναι κοντά στις φυλακές που κρατείται ο γιος της ενώ ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των δύο θυμάτων. Είπε πως στην ουσία έχει χωρίσει με τον άντρα της από το 2005 και βρίσκονται σε διάσταση, κατηγορώντας τον για πολλαπλές εξωσυζυγικές σχέσεις τονίζοντας πως πρόκειται για άνθρωπο με μεγάλη οικονομική άνεση, που άλλαζε συνεχώς αυτοκίνητα. Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση, όταν τον αποκάλεσε «διεστραμμένο και ανισσόροπο» σημειώνοντας, πως όλη η οικογένεια χρειάζεται βοήθεια από ειδικό.

Της έσπασε το χέρι
Για το γιο της είπε πως ήταν προστατευτικός απέναντί της, λόγω της άσχημης συμπεριφοράς του πατέρα του, ενώ αποκάλυψε ότι από 8 χρονών είχε ξεκίνησε με τον πατέρα του σκοποβολή. Παρουσίαζε μια μορφή δυσλεξίας, ενώ στην Γ΄ Γυμνασίου μέσα σε 3 μήνες έχασε 22 κιλά. Στα 17 του, παρά το γεγονός ότι δεν είχε δίπλωμα, ο πατέρας του, του αγόρασε μηχανή μεγάλου κυβισμού, ενώ τον είχε εθίσει στην άνεση χρημάτων. Περιέγραψε ότι ενώ έμενε μαζί της, κάποια στιγμή έφυγε και πήγε στον πατέρα του. Τότε είχαν ένα έντονο περιστατικό μεταξύ τους και επάνω στον καυγά, ο γιος της, της έσπασε το χέρι.
Για το τραγικό περιστατικό, σημείωσε ότι απ’ όσα έχει καταλάβει από το γιο της, απλώς ακολούθησε τον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος όπως διευκρίνισε ήταν εκείνος που είχε τη συναλλαγή με το θύμα Κ. Σγούρο. Μάλιστα, είπε πως ο γιος της πυροβόλησε για να προστατεύσει το φίλο του και γιατί είχε φοβηθεί.
Όταν πληροφορήθηκε το συμβάν, ο γιος της ήταν ήδη μαζί με το δικηγόρο τους, ο οποίος τον συμβούλεψε να παραδοθεί. Τόνισε, πως, ως μάνα, του είπε εκείνη τη στιγμή σοκαρισμένη να κρυφτεί, αλλά ο 19χρονος της απάντησε ότι θα παραδοθεί για να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτό που έκανε.
Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Ιανουαρίου, όπου θα απολογηθούν οι δύο 19χρονοι και ο Εισαγγελέας θα παρουσιάσει την πρότασή του. Επίσης, το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε, για το αν θα διατάξει τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Καλαμάτας για υλικό παιδικής πορνογραφίας που αναφέρεται ότι εντοπίσθηκε σε υπολογιστή που είχε κατασχεθεί στο σπίτι του 19χρονου Καλαματιανού κατηγορούμενου


*”Το Θάρρος”, Καλαμάτας

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport