ΜΟΔ Γυθείου: Συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στα Αλτομιρά

Το διπλό φονικό, στα Αλτομιρά της Μεσσηνιακής Μάνης, με θύματα τους Κώστα Σγούρο και Γιάννη Κομμάτη, συνεχίζεται, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στο Πρωτοδικείο Γυθείου.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης (09/12) της υπόθεσης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στο Πρωτοδικείο Γυθείου, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων Ν.Μ. και Π.Μ.,

Κατά την εξέταση του αδελφού του Ν.Μ., -ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πυροβόλησε τα δύο θύματα- υποστήριξε οτι είναι αυτιστικός. Κατά καιρούς υποστήριξε είχε εκδηλώσει απρόβλεπτη συμπεριφορά, γεγονός που ενίσχυσε, αναφέροντας οτι λόγω του αυτισμού εξετάστηκε προφορικά στις πανελλαδικές.
Ο δικηγόρος Π. Μαντούβαλος, αμφισβήτησε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό για αυτισμο του Ν.Μ., κάνοντας λόγο για δυσλεξία.

Το δικαστήριο,  ενέκρινε την κλήτευση ως μάρτυρα της τότε συντρόφου του Κώστα Σγούρου, Ολένα Ναζάρεβα με την οποία ήταν μαζί το τελευταίο βράδυ. Η Έδρας απέρριψε ωστόσο το αίτημα της υπεράσπισης να διερευνηθεί η κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Κώστα Σγούρου.
Ο Παναγιώτης Σγούρος, αδελφού του θύματος, υποστήριξε οτι το θύμα είχε έντονη ενασχόληση με τον αθλητισμό αλλά δεν έκανε χρήση αναβολικών ενω αναφέρθηκε σε συμπληρώματα διατροφής. Σε ερώτηση, ανέφερε ότι δεν γνώριζε αν τα διέθετε και σε άλλους καθώς επίσης σημείωσε ότι δεν γνώριζε τι αφορούσαν τα €800 χρήματα τα οποία ο κατηγορούμενος Π.Μ. είχε καταθέσει στον λογαριασμό του αδελφού του. Ενώ τόνισε, ότι ο αδελφός του, δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, ο Παναγιώτης Σγούρος υποστήριξε ότι η παρουσία των δύο θυμάτων στα Αλτομιρά ήταν ύστερα απο ενέδρα με ενα κόκκινο Audi, να αποτέλεσε παγίδα για να παρασύρουν οι δύο νεαροί δράστες τους Κώστα Σγούρο και Γιάννη Κομμάτη.

Ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος το βράδυ ήταν στην παρέα με τους Κ. Σγούρο και Γ. Κομμάτη υποστήριξε ότι δεν γνώριζε σχετικά με το κλεμμένο αυτοκίνητο, ενω υποστήριξε ότι με τον Κ. Σγούρο είχε γνωριστεί πριν 20 ημέρες και γνώρισε τον Γ. Κομμάτη πριν 2 ημέρες.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα θύματα έφυγαν εκείνο το βράδυ τις 12.30 τα μεσάνυχτα λέγοντας ότι δεν θα αργήσουν, ωστόσο στη 1.30 ο Γ. Κομμάτης κάλεσε στο τηλέφωνο την σύντροφό του Αιμιλία Κορωνάκη, τον ζήτησε και στη συνέχεια μίλησε με τον Κ. Σγούρο, ο οποίος του ανέφερε -όπως ο Γ. Γεωργίου υποστήριξε- θα καθυστερούσαν. Ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε ότι περίμεναν (η παρεα -ο ίδιος, η Κορωνάκη και η Ναζάρεβα) ως τις 3.30 το πρωί και στη συνέχεια έκαναν βόλτα ως τη Μαντίνεια, με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γεράσιμος Σάντος, φανοποιός από την Αθήνα, που επίσης ήταν στην παρέα εκείνο το βράδυ.

Στη κατάθεσή του, ο Παναγιώτης Ντάκουρης, ξάδελφος του κατηγορουμένου Π.Μ. υποστήριξε ότι ο ξάδελφός του ήταν ευγενικό και εργατικό παιδί, βοηθούσε τους εργαζόμενους γονείς του, προσθέτοντας ότι ήταν καλός μαθητής μέχρι και τη Β΄ Λυκείου πριν την ενασχόλησή του με τα γυμναστήρια ενώ στην τελευταία τάξη του λυκείου οι βαθμοί του έπεσαν ραγδαία.

Στην κατάθεσή της, η Αιμιλία Κορωνάκη, συντρόφου του Γ. Κομμάτη, ανέφερε ότι ο φίλος της ήθελε να κάνουν μαζί διακοπές στην Καλαμάτα, καθώς ο φίλος του Κ. Σγούρος θα τους είχε εξασφαλισμένα κατάλυμα ενω υποστήριξε ότι παλιότερα ο Γ. Κομμάτης της είχε ζητήσει να αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο. Τον περιέγραψε ως εξαιρετικός άνθρωπος, που υπηρετούσε στις ειδικές δυνάμεις, ενώ είχε πάθος με τη γυμναστική, δεν έπαιρνε όμως αναβολικά, όπως ο ίδιος την είχε διαβεβαιώσει. Αναφορικά με προκλητικές αναρτήσεις του στην ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη -“με βίντεο ύμνων της απριλιανής δικτατορίας και σημείωση ”θα σε έχω υπόψη””-, στις οποίες αναφέρθηκε ο Γ. Ράλλης, η μάρτυρας υποστήριξε πως η εκφορά, δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του ανθρώπου που γνώρισε.

Ως προς την επίμαχη νύχτα, ανεφερε ότι έφτασαν στην παρέα στο παραλιακό Cafe’ τη στιγμή που ο Γ. Κομμάτης με τον Κ. Σγούρο αναχωρούσαν, με τον σύντροφό της να της αναφέρει -όπως η ίδια υποστήριξε- πως θα έβλεπαν ένα αυτοκίνητο. Περιέγραψε επίσης την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο φίλοι με τον Γ. Γεωργίου, όπως επίσης και την ανησυχία της, αλλά και την βόλτα μέχρι τη Μαντίνεια.

Τελευταίος στη ακροαματική διαδικασία (09/12) κατέθεσε ο αδελφός του Ν.Μ., ο οποίος υποστήριξε πως ο κατά 4 χρόνια μικρότερος αδελφός του είναι αρκετά απρόβλεπτο άτομο, για να τεθεί υπόψιν της διαδικασίας ο ισχυρισμός της υπεράσπισης πως ο Ν.Μ. είναι αυτιστικός. Όπως κατέθεσε ο αδελφός του κατ ομολογία δράστη – ότι πυροβόλησε τα δύο θύματα-, συνήθιζε να προκαλεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του, τόσο στο σχολείο, όσο και στο σπίτι, αναφέροντας οτι λόγω του αυτισμού εξετάστηκε προφορικά στις πανελλαδικές.
Ο δικηγόρος Π. Μαντούβαλος, αμφισβήτησε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό για αυτισμο του Ν.Μ., κάνοντας λόγο για δυσλεξία. Παράλληλα ανέφερε ότι τα δύο αδέλφια του, μαζί με τον πατέρα τους, έκαναν σκοποβολή ενω ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατα το χρονικό διάστημα που τελέστηκε η διπλή δολοφονία, βρισκόταν στη Σουηδία.

Η δίκη συνεχίζεται (10/12).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport