ΜΟΔ Αθηνών: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων- Αναμένεται η απολογία της Έφης Κακαράντζουλα

Τετάρτη συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την απολογία της βιτριολίστριας

Η εκδίκαση της υπόθεσης, θα συνεχιστεί (07/10) με τα αναγνωστέα της δικογραφίας και την εξέταση των υπόλοιπων 16μαρτύρων όπως έχουν περιληφθεί στη λίστα καθώς οι Δικηγόροι δεν έχουν υποβάλλει συμπληρωματικές λίστες.

Κατα την ακροαματική διαδικασία, αναμένεται και η Εισαγγελική πρόταση για το αίτημα που έχει υποβάλει η Πολιτική Αγωγή για τη κλήτευσή τους στο ΜΟΔ Αθηνών των δύο προσώπων, που φέρεται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορουμένη πριν και μετά την επίθεση. Πρόκειται για 36χρονο άνδρα ο οποίος είχε δεχτεί 14 κλήσεις της κατηγορουμένης μετά την επίθεση και προγενέστερα μηνύματα και γυναίκα που συνδέονταν φιλικά με την κατηγορουμένη.

«Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα, όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει», ανέφερε η Πολιτική Αγωγή, με τον Εισαγγελέα να επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος καθώς, «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι».

Ωστόσο το ΜΟΔ Αθηνών και με την ανακοίνωση της απόφασης, έχει τη δυνατότητα να διαβιβάσει το φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με νέα δικογραφία να διερευνήσει την παρουσία τυχόν συνεργών στην επίθεση.

Στα αναγνωστέα περιλαμβάνεται και βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει υποβληθεί στη δικογραφία και πρόκειται να προβληθεί στο ΜΟΔ Αθηνών, στο οποίο απεικονίζεται η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα κατά τη μετάβαση και αποχώρηση της, την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα (20/05 2020) της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας .

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί μέχρι πέρατος, ενώ ενδέχεται η δικονομική διαδικασία να ολοκληρωθεί με την απολογία της 36χρονης Έφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.