ΜΟΔ Αθηνών: Συνεχίζεται η εκδίκαση της επίθεσης με το βιτριόλι- Αγορεύει η υπεράσπιση της βιτριολίστριας

Ολοκληρώνονται σήμερα οι αγορεύσεις των δικηγόρων με την υπεράσπιση της κατηγορούμενης να παραθέτει τα επιχειρήματα για την κατηγορούμενη Έφη Καρακατζουλα, ενώ αναμένεται στην επόμενη δικάσιμο να ανακοινωθεί η απόφαση της Έδρας

Συνεχίζεται σήμερα (27/10) για όγδοη συνεδρίαση η δίκη στο ΜΟΔ Αθηνών, με την υπεράσπισης της κατηγορούμενης Εφης Κακαρατζουλα να επιχειρεί να μετατραπεί η κατηγορία της 36χρονης από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη , προκειμένου να επιτύχει ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, στην ποινή που θα ακούσει η κατηγορούμενη και καθ ομολογίαν δράστιδα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Στη συνέχεια Δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να εκδώσουν την απόφασή τους για την ενοχή της κατηγορούμενης. Η πρόταση του Εισαγγελέα είναι να καταδικαστεί με την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Εάν η απόφαση συμβαδίσει με την πρόταση του Εισαγγελικού Λειτουργού, τότε προβλέπεται ως μέγιστη ποινή τα 15 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο εάν η κατηγορία μετατραπεί και καταδικαστεί καθώς η ίδια έχει ομολογήσει την πράξη, όπως ζητά η υπεράσπιση, προβλέπονται έως 10 χρόνια κάθειρξη. Σε περίπτωση που η κατηγορουμένη αιτηθεί ελαφρυντικό και οι Δικαστές το αναγνωρίσουν,  τότε η ποινή μπορεί να μειωθεί στο μισό. Σε κάθε περίπτωση εκτιτέα για την κατηγορούμενη χρόνια εγκλεισμού της δεν είναι περισσότερα από πέντε έως έξι έτη , σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Στη συνέχεια το Δικαστήριο θα αποφασίσει και για το αίτημα που είχε υποβάλλει η Πολιτική Αγωγή, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο «δικτύου υποστήριξης» (την προετοιμασία της επίθεσης, και την πηγή προμήθειας του καυστικού υγρού) της δράστιδος κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της πράξης της, και σε αυτή την περίπτωση η δικογραφία θα διαβιβαστεί εκ νέου στον Εισαγγελέα.