ΜΟΔ Αθηνών: Στο χρόνο απο τη δολοφονία της Caroline Crouch η απολογία του καθ ομολογίαν δράστη Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου

Απολογείται ο καθ ομολογίαν Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλου ένα χρόνο ακριβώς από το έγκλημα που διέπραξε στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά σε βάρος της συζύγου του Caroline Crouch

Ενώπιον της Έδρας καταθέτει (11/05-10.00) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  της Αθήνας ο πρώην πιλότος ως καθ ομολογίαν δράστης ανθρωποκτονίας της νεαρής συζύγου του και τη θανάτωση του οικόσιτου σκύλου της οικογένειας. Η απολογία του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες με όσα ο ίδιος θέλει να παραθέσει, θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του νομικού συμπαραστάτη και των της πολιτικής αγωγής.

Εκτιμάται ότι ο κατηγορούμενος πρώην  πιλότος θα επιχειρήσει να παραθέσει τις προσωπικές του αιτιάσεις ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ, ότι ο ίδιος προκλήθηκε από την “επιθετική συμπεριφορά της συζύγου του απέναντι στο παιδί” και δεν προσχεδίασε όσα διέπραξε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, στη μεζονέτα που διέμενε η οικογένεια στα Γλυκά Νερά. Κατά την προηγούμενη (10/05) δικάσιμο ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων που είχαν κληθεί και προταθεί στην υπόθεση.

Ο πρώην πιλότος οπως έχει προκύψει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προσχεδίασε τη σκηνή εγκλήματος και ο ίδιος επινόησε αφήγημα, για το οποίο είχε πείσει και τους επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενω για 38ημερες αναζητούσαν το δολοφόνο της νεαρής μητέρας με τον οποίο συνομιλούσαν και είχαν πειστεί για τους ισχυρισμούς του. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος και ομολόγησε στη συνέχεια, δολοφόνησε με ασφυκτικό θάνατο τη σύζυγο και μητέρα της ενός έτους κόρης τους.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης, τη θανάτωση του κουταβιού το οποίο είχαν υιοθετήσει καθώς επίσης γαι τις ψευδείς αναφορές και καταθέσεις στις Αρχές.

Κατά την απολογία του στον Ανακριτή ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είχε υποστηρίξει πως δεν προσχεδίασε το έγκλημα, καθώς επίσης δε βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ότι “έτερα γεγονότα πυροδότησαν” την αντίδρασή του. Αποδέχθηκε τη “σκηνοθεσία” όπως ισχυρίστηκε για να προστατέψει το παιδί και να μην το χάσει αν ομολογούσε την πράξη του, “Για να μεγαλώσει η κόρη μου τουλάχιστον με τον πατέρα της”, όπως φέρεται να έχει ισχυριστεί στο υπόμνημα του.

Όπως έχει αποτυπωθεί κατά την αυτοψία στη σκηνή εγκλήματος, η Caroline Crouch, είχε αργό “αγωνιώδη” θάνατο επί έξι λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της, ενώ το κουτάβι της οικογένειας ήταν κρεμασμένη με το λουρί στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας.

Η επόμενη δικάσιμος που έχει δώσει το Δικαστήριο για τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.