ΜΟΔ Αθηνών: Στην ακροαματική διαδικασία παρούσες Ιωάννα και Έφη- Αναμονή για την Εισαγγελική πρόταση

Κατά την πέμπτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας , για την ποινική μεταχείριση της καθ ομολογίαν δράστιδας Έφης Κακαρατζουλα

Συνοδευόμενη από το δικηγόρο της η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρέστη στο ΜΟΔ Αθηνών, ενώ την ίδια ώρα από την είσοδο των κρατητηρίων, η Έφη Κακαρατζούλα συνοδεία Αστυνομικών της ΔΙ.ΜΕ.ΔΑ χωρίς να ανταποκριθεί στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα .

Κατά την πέμπτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων και την κατάθεση της Ιωάννας σε περιγραφές για όσα έζησε από τη στιγμή της επίθεσης μέχρι και σήμερα, η συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου θα καταδείξει την ποινική μεταχείριση της Εφης Κακαρατζουλα , καθώς αναμένεται η αγόρευση του Εισαγγελέα Έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη βάσει της οποίας θα κληθεί να αποφασίσει το Δικαστήριο. Ενώ αναμένονται οι αγορεύσεις της πολιτικής Αγωγής (Απόστολος Λύτρας και Νίκος Αλεξανδρής) και της υπεράσπισης (Σάκης Κεχαγιόγλου), οπότε και θα ολοκληρωθεί η δικάσιμος.

Κατά την τέταρτη (προηγούμενη) συνεδρίαση του ΜΟΔ πριν την έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορος της  υπέβαλλε εγγράφως προς το Δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία όπως έχει εισαχθεί, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Την ακραματική διαδικασία παρακολουθεί η Ιωάννα, η οποία από την πρώτη στιγμή αναζητούσε απαντήσεις στο «γιατί» το οποίο όπως η ίδια δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνεδρίασης του Δικαστηρίου, «Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη».

Ενδέχεται αν το Δικαστήριο δεν ολοκληρώσει σήμερα την ακροαματική διαδικασία να δώσει επόμενη δικάσιμο για την 26η Οκτωβρίου, οπότε και θα ακουστεί η ετυμηγορία ενόρκων και Έδρας για την 36χρονης Εφη Κακαρατζουλα, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις Φυλακές του Ελαιώνα.