ΜΟΔ Αθηνών: Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το θάνατο 13χρονου στο Λούνα Παρκ της Αργυρούπολης

Σε δεύτερο βαθμό – μετά από διακοπή το Σεπτέμβριο0 η δίκη για το θάνατο τον Απρίλιο του 2014 -τότε- 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου και τον τραυματισμό της -τότε- 9χρονης αδελφής του, στον παράνομο Λούνα Παρκ στο Δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού

Ο ηλικίας 13ετών Βασίλης Ζωγράφος,  τραυματίσθηκε θανάσιμα ενώ σοβαρά τραυματίστηκε και η 9χρονη αδελφή του, στις 27 Απριλίου του 2014, όταν η πλαστική “φούσκα” μέσα στην οποία έπαιζαν τα δύο αδέλφια, σηκώθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου δέκα μέτρων, παρασύρθηκε από ρεύμα και προσγειώθηκε με δύναμη στο έδαφος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο παραπεμπτικό βούλευμά του, απέδιδε σε σωρεία παραλείψεων το δυστύχημα, τόσο για το παιχνίδι στο οποίο επέβαιναν τα αδέλφια, όσο και στις εγκαταστάσεις του Λούνα Παρκ- Παιδότοπου. Σε πρώτο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθέτησε την Εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ένοχους τον Ιταλό συντηρητή παιχνιδιών του και το διαχειριστή- ιδιοκτήτη του χώρου, χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Σύμφωνα με την κρίση της Έδρας, η καταδίκη τους επιβλήθηκε για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή στην έφεση και εξαγοράσιμη προς €5 ημερησίως, στους δύο κατηγορούμενους. Αρχικά το κατηγορητήριο απέδιδε στους δύο κατηγορούμενους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο . Ένοχος ερήμην κρίθηκε ο  Μπανγκλαντέσιανός κατηγορούμενος, ο οποίος φυγοδικεί, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την Έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπάλληλοι του Λούνα Παρκ.