ΜΟΔ Αθηνών: Ομόφωνα αθώος ο Αστυνομικός για την κατηγορια της ανθρωποκτονίας της 22άχρονης συζύγου του Ολ.Μάντζιου

Με την πρόταση της Εισαγγελέως, συντάχθηκε η Έδρα κι έκρινε ομόφωνα αθώο τον 39άχρονο Αστυνομικό, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 22άχρονης -τοτε- συζύγου του, Ολυμπίας Μάντζιου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης της Εισαγγελέως «από την αποδεικτική διαδικασία και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν προέκυψε ο ακριβής μηχανισμός θανάτου και η αιτία θανάτου της Ολυμπίας» και πρόσθεσε «Είναι ιδιαιτέρως λυπηρό, αλλά επί της ουσίας δεν κατέστη να αποδειχτεί στο δικαστήριο η αιτία θανάτου», προτείνοντας την αθώωση του Αστυνομικού.

Οι συγγενείς, στο άκουσμα της πρότασης της Εισαγγελέως, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, επικράτησε ένταση και αποχώρησαν, από την αίθουσα του Δικαστηρίου.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος Αστυνομικός, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι με την 22άχρονη γνωρίστηκαν το 2001 και ο έρωτάς τους ήρθε από την πρώτη στιγμή. Το 2005 η Ολυμπία Μάντζιου, ήταν έγκυος όταν προχώρησαν σε γάμο ωστόσο ο πατέρας της είχε αντιρρήσεις.

Κατά την περιγραφή του, ο Αστυνομικός για εκεινο το μοιραίο βράδυ, αρνήθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, ανέφερε οτι επέστρεψαν μετά το δείπνο της Ανάστασης (2006- 01.30) στο πατρικο του, στο σπίτι τους και αφού η Ολυμπία θήλασε, συνευρέθηκαν ερωτικά. Κατά τη συνεύρεση ο κατηγορούμενος ανέφερε στο Δικαστήριο, είδε τη σύζυγό του να έχει χάσει τις αισθήσεις της, επιχείρησε ανάνηψη  και αμέσως ειδοποίησε συγγενείς της και το ΕΚΑΒ προκειμένου να την παραλάβει για να τη μεταφέρει άμεσα στο Νοσοκομείο. Η 22άχρονη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο χωρίς σφυγμό και αναπνευστική λειτουργία, όπου οι γιατροί παρά την παρατεταμένη διαδικασία ανάνηψης, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Η ιατροδικαστής που συνέταξε την έκθεση νεκροτομής για τα αίτια θανάτου, αποφάνθηκε  ότι η 22άχρονη πνίγηκε μετά από εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου.

Απο την πλευρά της οικογένειας της Ολύμπιας Μάντζιου, υποστηρίζουν ακολούθησε έντονος καβγάς ανάμεσα στο ανδρόγυνο- τα αίτια του οποίου παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστα- φέρεται ο Αστυνομικός να χτύπησε τη σύζυγό του, την έστρωσε με δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς, προκαλώντας της βλάβη στο λεπτό έντερο.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας Μάντζιου, αποτυπώνεται στην πραγματογνωμοσύνη από  την κάκωση και την αιμορραγία που προκλήθηκε, η 22άχρονη μητέρα υπέστη καταπληξία, κάμφθηκε η αντίστασή της και καθηλώθηκε στο κρεβάτι. Ο Αστυνομικός σύζυγός της, φέρεται να συμπίεσε το σεντόνι του κρεβατιού στο πρόσωπό της, προκαλώντας της, ασφυξία. Ενω οι γονείς της Ολυμπίας Μάντζιου εξέφρασαν υπόνοιες εγκληματικής ενέργειας με δράστη το γαμπρό τους σε βάρος της κόρης τους, βασιζόμενοι -όπως κατεθεσαν- σε όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η ίδια, για περιστατικά κακοποιησης και βιαιης συμπεριφοράς του.

Τον Ιούλιο του 2007 με Εισαγγελική εντολή έγινε εκταφή του πτώματος της Ολύμπιας Μάντζιου και νέα πραγματογωμοσύνη από τους τεχνικούς συμβούλους. Με διάταξη του Ανακριτή, διατάχθηκε νέα νεκροψία- νεκροτομή.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμψε, το σύζυγο της 22άχρονης σε δίκη, οι διορισθέντες από το κράτος πραγματογνώμονες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την αιτία και το είδος θανάτου της 22άχρονης λόγω της πλήρους αποσύνθεσης πτώματος. Οι δυο Ιατροδικαστές απέκλεισαν με βεβαιότητα το πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστής έκθεσης, ως προς τα αίτια θανάτου. Ωστόσο, επεσήμαναν ευρήματα (εκχυμώσεις στους μηρούς και τις κνήμες) μη συμβατά με παθολογικά αίτια αλλά ως αποτέλεσμα εξωτερικής βίας.