ΜΟΔ Αθηνών: Έναρξη της δίκης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου- Καταθέτει προς υποστήριξη της κατηγορίας ο Μάνος Δασκαλάκης

Με αστυνομική συνοδεία η υπόδικος και προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, μετήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς πρόκειται να καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, εν διαστάσει συζύγου της κατηγορούμενης και πατέρα της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας, άρχεται (31/01) η συνεδρίαση για τη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αμέσως κατευθύνθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Αθηνών. Με μεταγωγή, συνοδευόμενη από αστυνομικούς της ΔΙΜΕΔΑ, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου, οδηγήθηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου. Απο νωρίς το πρωί, στα Διακτήρια έχουν μεταβεί η μητέρα της Ελένη Λεγάτου, η αδελφή της Δήμητρα και ο πατριός της Γιώργος Γεωργίου.

Η 34χρονη κατηγορούμενη πρόκειται να ακούσει το Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της, να ζητεί απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμης της 9χρονης κόρης τους, η οποία κατέληξε πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο μάρτυρας, στην κατάθεσή του ενώπιον της Ανακρίτριας, είχε περιγράψει τα γεγονότα ενώ η κόρη τους νοσηλευόταν στο “Παίδων” με την αναγγελία του θανάτου της, ενώ παρέθεσε όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, με την πρώην σύζυγό του, να μπαίνει στο δωμάτιο νοσηλείας της κόρης τους, να αγκαλιάζει το νεκρό σώμα της, κλαίγοντας με λυγμούς.

«Ανακάλυψαν τη “δράστη” και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως. Έχουν ήδη προκαταδικάσει έναν άνθρωπο και ακολούθως προσπαθούν αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση αυτή είτε είναι ιατροδικαστές- Δήμαρχοι, πολιτικοί είτε είναι κάποιοι που είναι καριερίστες της γραφειοκρατίας, που τελείωσαν πανεπιστήμια στην Ιταλία και με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις άλλοι έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου, άλλοι έγιναν ιατροδικαστές και μάλιστα κορυφαίοι- καταλαβαίνετε ποιους εννοώ- με ένα θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες, νεκροτομές και δυστυχώς παραπλάνησαν και τη Δικαιοσύνη. Είναι ίσως το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που εγώ θυμάμαι τα σχεδόν 50 χρόνια που υπηρετώ τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο νομικός συμπαραστάτης της κατηγορούμενης .

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν από λίγες ημέρες, κρίθηκε και πάλι προφυλακιστέα με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και για την υπόθεση του θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειάς της, της Μαλένας και της Ίριδας.